Beintettek a belgák Orbánnak – Nem asszisztálnak egy hazug kampányhoz!

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, Orbán Viktor az EU elleni uszítást kiterjesztette több tagállamra is, egész oldalas hirdetésekkel hergeli az uniós állampolgárokat.

Csakhogy a terve felsülni látszik, mivel nem volt hajlandó mindenki asszisztálni a magyar kormányfő eszement tervéhez, így a hirdetés megjelentetését már két belga lap is visszautasította.

A La Libre Belgique főszerkesztője, Dorian de Meeûs úgy reagált a Fidesz miniszterelnökének hirdetésre, hogy

az “hadilábon áll az igazsággal”.

A Népszava megkereste azt a másik belga lapot is, amelyik szintén visszautasította Orbán Európai Unió jövőjéről szóló, hét pontba szedett javaslatait tartalmazó egész oldalas hirdetését. A flamand nyelvű De Morgen című lap egész egyszerűen azt közölte:

“a hirdetést nem fogadtuk el, mert nem fér össze az általunk képviselt értékekkel”.

A Népszava azt is közölte, hogy Orbán hét pontos hirdetésének nemzetközi terjesztésével a kormány egyik kedvelt reklámügynöksége, a Media Dynamics Kft. lett megbízva. Balásy Gyula cégéről 2019-ben a 444.hu azt írta, hogy egy 10 milliárd forintos keretszerződést húzott be a kormánytól. A mostani, pontokba szedett unió elleni hecckampányt hat nyelven kínálják az arra fogékonyaknak, de ha beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor további nyelvekre lefordítva is kiadhatják.

A lap azt külön kiemeli cikkében:

az Európában terjeszteni szánt szöveg címe szerint nem Orbán elképzeléseit közvetíti a hirdetés, hanem Magyarországét!

Olyanra vetemedett Orbán, ami garantáltan kiveri a biztosítékot Brüsszelben

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!