Olyanra vetemedett Orbán, ami garantáltan kiveri a biztosítékot Brüsszelben

Úgy tűnik, ha az Európai Unió elleni uszításról van szó, Orbán Viktor már nem éri be a magyar kormánysajtóval: a hvg.hu szúrta ki, hogy a miniszterelnök

egész oldalas, fizetett hirdetéseket jelentetett meg spanyol és dán lapokban, melyek az államszövetség ellen hergelik az eu-s állampolgárokat.

A kormánytól már megszokott, kék háttéren fehér betűkkel szedett hirdetésben hét pontban mutatja be, hogy mit gondol az EU-ról és a jövőjéről. A Telex fordítása szerint azt írta:

  • Brüsszelben egy olyan szuperállamot építenek, amelyre senki sem adott felhatalmazást. Nemet mondunk az Európai Birodalomra!
  • Az európai integráció eszköz, nem pedig a cél maga. Az Európai Unióról szóló Szerződésből [Maastrichti Szerződés] törölni kell az „Európa népei közötti mind szorosabb egység” megteremtéséről szóló célkitűzést.
  • A döntéseket a választott vezetőknek kellene meghozniuk, nem pedig a nemzetközi civil szervezeteknek! Nemet mondunk a jogállamiság kiszervezésére!
  • Az európai integráció fojtogatása hamis gazdasági sikereken alapul. Ha nem tudunk együtt sikeresebbek lenni, mint külön-külön, akkor az Európai Uniónak befellegzett.
  • Az elkövetkező évtized a veszélyes kihívások időszaka lesz: tömeges migráció és világjárványok fenyegetnek minket. Meg kell védenünk az európaiakat!
  • Helyre kell állítanunk az európai demokráciát. Az Európai Parlament zsákutcának bizonyult: csak saját ideológiai és intézményi érdekeit képviseli. Erősíteni kell a nemzeti parlamentek szerepét!
  • Szerbiát fel kell venni az Európai Unióba!

A két hirdetés a dán Jyllands-Posten nevű jobbközép lapban, és Spanyolország harmadik legolvasottabb napilapjában, a szintén jobboldali ABC-ben jelentek meg.

Azt egyelőre nem tudni, hogy egy teljes Európát felölelő reklámkampányról van-e szó, vagy csak néhány országban vásárolt hirdetést a kormány. Ha egy szélesebb kampány kezdete ez, garantált botrány várható miatta az EU-ban, nehéz elképzelni ugyanis, hogy ne verné ki a biztosítékot a magyar miniszterelnök újabb provokatív húzása. A felháborodást előrevetíti, hogy a hét pontot már múlt héten is ismertette Orbán, és már akkor sikerült csúnyán kiborítania David Sassolit, az Európai Parlament elnökét. Sassoli azt reagálta:

“Csak az gondolkodik az Európai Parlament leépítésén, aki nem szereti a demokráciát.”

Nem szereti a demokráciát, aki úgy gondolkodik az Európai Parlamentről, mint Orbán

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!