Jókora öngóllal reagált Szijjártó a müncheni stadion kivilágítására

“Rendkívül káros és veszélyes a sport és a politika összekeverése”

így reagált Szijjártó Péter a hírre, miszerint Dieter Reiter müncheni polgármester kezdeményezte az UEFA-nál az Allianz Aréna szivárványszínű kivilágítását a szerdai német-magyar meccsre.

Ismeretes: az ötletet eredetileg civilek vetették fel egy online petíció formájában. Sokáig úgy tűnt, ennek a petíciónak is az lesz a sorsa, mint a legtöbb online petíciónak, a hétvégén azonban váratlan erősítést kapott az ötlet: felsorakozott mögé a teljes helyi politikai elit, a müncheni önkormányzat és a polgármester is. Hétfőn újabb befolyásos német politikussal gyarapodott a kör: a kancellári címre is esélyes Markus Söder bajor kormányfő fejezte ki a támogatását az akcióval kapcsolatban. Söder úgy fogalmazott: “nagyon jó jelnek” tartaná a gesztust, a politikus szerint “társadalmunk szabadságának szimbóluma” lenne.

Jelzi, hogy Söder támogatását már a magyar kormány sem vehette félvállról, hogy rögtön a külügyminiszter szólalt meg az üggyel kapcsolatban, elsőként a kormányból. Szijjártó úgy fogalmazott:

„Mi Magyarországon a magyar gyerekek védelme érdekében elfogadtunk egy törvényt, és ez ellen Nyugat-Európában most ágálnak.”

A külügyminiszter szerint a kivilágítás követelésében egyértelműen az a szándék mutatkozik meg, hogy a politikát belekeverjék a sport világába, mint fogalmazott:

“hiszen mindenki tudja, miről van szó”.

Hogy honnan jöhetett ez a hirtelen idegenkedés Szijjártó részéről a politika és a sport összefonódása kapcsán, jó kérdés. Eddig soha egy szóval sem említette, hogy bármi baja lenne vele. Egy szót sem szólt például, amikor közpénzek milliárdjait pumpálták a miniszterelnöknek kedves magánalapítványokba a tao rendszeren keresztül, vagy amikor személyesen kellett lobbiznia Marco Rossi szövetségi kapitánynál, hogy Dzsudzsák Balázst is válogassák be a magyar válogatott Eb-keretébe. Érdekes, akkor valahogy nem volt “káros” és “veszélyes” a politika és a sport összefonódása. Bezzeg ha a szexuális egyenlőségért vagy a rasszizmus ellen kell kiállni, egyből beindul a hőbörgés, amint azt az elmúlt hetek nyilatkozatai is bizonyítják (lásd Orbán megjegyzéseit a térdelésről).

Itt nézhető vissza Szijjártó reakciója:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!