Összezárt Orbán ellen a müncheni városháza: “Szeretnénk egy erős üzenetet küldeni”

Mi is beszámoltunk arról az online petícióról, ami szívárványszínbe borítaná a müncheni stadiont a német-magyar EB-meccs alatt. A kezdeményezők így tiltakoznának a héten elfogadott magyar homofóbtörvény ellen.

Bár az aláírók száma néhány nap alatt az 50 ezret is meghaladta, sokáig úgy tűnt, hogy nem lesz folytatása a kezdeményezésnek. Most azonban váratlan erősítést kapott az ötlet: a Spiegel számolt be róla, hogy

München polgármestere is támogatását fejezte ki az akció iránt, sőt, a teljes városi önkormányzat is felsorakozott mögé.

Bár a kivilágításról végső soron nem ők, hanem az UEFA dönt (ami hagyományosan tartózkodni szokott a politikai állásfoglalásoktól), a helyi politikai elit nyílt kiállása komoly nyomást jelenthet a nemzetközi futballszervezetre. Dieter Reiter polgármester úgy fogalmazott: “szeretnénk egy erős üzenetet küldeni, hogy München városa kiáll a sokszínűség és a tolerancia mellett”.

Ha a stadion kivilágítása egyelőre kérdéses is, az már biztos, hogy

a müncheni városházát a meccs napján szivárványszínű zászlókkal fogják feldíszíteni.

A városháza ennek kapcsán közleményében azt írta: “A német és magyar válogatott közti meccs fontos alkalom arra, hogy München megmutassa a szolidaritását a magyar LGBTI közösséggel, akik a magyar kormány által meghozott, homofób és transzfób szabályozás szenvedő alanyai.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!