Orbán egy horvát lapnak kotyogta el – minden hazugság amit itthon mondtak

A miniszterelnök honlapján is elérhető az az interjú, amelyet a kormányfő a horvát Glas koncila nevű katolikus hetilapnak adott. Meglepő mondatokat olvashattunk benne, például Orbán önkritikát gyakorolt.

Orbán nem tudott kibújni a bőréből, természetesen háborúzott most is, már-már vallásháborút vizionálva: “Jelenleg egy kulturális, sőt civilizációs harc zajlik; az Európa lelkéért és jövőjéért folytatott harc itt van, itt történik. Azt szokták mondani, hogy a lövészárkokban ritkán folytatnak hitvitákat, hiszen mindannyian meg vagyunk támadva.”  A migrációról szóló kérdéseknél Orbán ennél is tovább ment, szerinte Zrínyi Miklós tudná, mit kellene tenni. Ha történelmi ismereteink nem csalnak, Zrínyi hadvezér volt, aki a török hódítás ellen harcolt, fegyverrel. Ugyan nagyon burkoltan, de kibújt a szög a zsákból, hogyan is szeretne a migráció ellen harcolni Orbán.

Ám számunkra az interjú legérdekesebb részei azok, melyek a hazai viszonyokról szólnak. Ebben viszont Orbán -talán életében először- őszintén beszélt a hazai média és civil viszonyokról, mikor a kereszténység itthoni helyzetéről kérdezték, vajon Magyarországon a predemokratikus (étrsd rendszerváltás előtti) erők mennyire befolyásolják az oktatást, kultúrát és médiát: “Természetesen Magyarországon vannak ateisták, vannak egyházellenesek és liberálisok, akik mindent megtesznek a keresztény értékek terjesztése ellen. Megvan a médiájuk, szervezettek, erős civil egyesületeik vannak. Azonban ezekkel mi is ugyanúgy rendelkezünk a konzervatív oldalon –

legalább annyi keresztény média van, mint keresztényellenes, a civil szervezeteink legalább annyira erősek, mint az övéik, talán még erősebbek is; a politikai pozíciókat mi tartjuk,

mivel keresztény kormányunk van.” Pedig eddig úgy tudtuk, hogy baloldali médiafölény van, külföldről finanszírozott szervezetek (Soros!) rombolják itthon a nemzet lelkét! 30 évvel a rendszerváltás után kicsit nevetségesnek hangzik mindez, főképp úgy, hogy Orbán annak a liberális pártnak volt az elnöke már akkor is, akik a parlamentben “Csuhások! Térdre, imához!” felkiáltással fogadták a keresztény-demokrata hozzászólásokat, vagy éppen a parlamenti napló szerint ő maga kért Jézus Krisztus nevében tapsot egy felszólalás után.

Kíváncsiak lennénk, ma ezért Kövér lászló hány millió forintos bírságot szabna ki?

Ám Orbán már mindezt elfelejtette, és most már az ország lelki megújulásán dolgozik, ám az nem megy zökkenőmentesen: “a lelki megújulás elmaradásáért nem okolhatjuk az ellenfeleinket.

A hiba nem másokban, hanem bennünk van.”

Ideje volt már felismerni, hogy a luxusvadászaton más tulajdonára vadászó Semjénnel, a jachton k@rvázó Borkaival, a Brüsszelben orgiázó Szájerral, a pedofil Kaletával, a gyanúsan gazdagodó Mészárossal és Tiborccal, és magával az élen, bizony nehéz lesz a lelki megújulás.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!