Ősszel robbanhat a bomba – Az unió elindította a visszaszámlálást!

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az Európai Parlament beperelné az Európai Bizottságot, mivel az nem indította el a jogállamisági mechanizmussal kapcsolatos folyamatokat.

A per lehetőségét végül megszavazta az EP, most pedig úgy tűnik, ez megtette hatását: a Bizottság magasabb fokozatba kapcsolva bejelentette,

szeptember végén, legkésőbb október elején megindítják az első eljárást, ami az uniós források megvonását jelenti az érintett tagállamoknak!

A hírt Johannes Hahn költségvetésért felelős uniós biztos erősítette meg a Reuters hírügynökségnek, melyről a HVG számolt be.

Az uniós biztos azt is elmondta, hogy a Bizottság néhány héten belül bemutatja a rendelet alkalmazásáról szóló tervezetét, amivel azért késlekedtek ilyen sokat, mert meg akarták várni az Európai Unió Bíróságának ítéletét abban az ügyben, amelyben Magyarország és Lengyelország a rendelet megsemmisítését kérte.

Ez pedig a legrosszabb forgatókönyv, amit Orbán el tudott képzelni. Az uniós források megvonása pont a választások előtt kezdődik majd el, ami kihatással lehet annak eredményére is!

Kényszerhelyzetben az Európai Bizottság – Véget vetnek Orbánék ámokfutásának!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!