Kényszerhelyzetben az Európai Bizottság – Véget vetnek Orbánék ámokfutásának!

Belgium Eu Diplomacy Politics Summit
Fotó: Francisco Seco / POOL / AFP

Eddig tartott Orbánék szerencséje, akik évek óta ki tudták játszani az uniós elszámoltatást, most azonban kényszerhelyzetbe került az Európai Bizottság!

Arról az állásfoglalásról tárgyalt az Európai Parlament, melyben a jogállamisági mechanizmus azonnali alkalmazását követelik, mivel az ott helyet foglalók szerint, elég volt az uniós állam- és kormányfők mismásolásából, az Európai Bizottság óvatoskodásából,

meg kell szorongatni az uniós értékeket semmibe vevő és a jogállamiságot felszámoló kormányzatokat!

Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője közösségi oldalán számolt be arról, hogy ő támogatja a kezdeményezést, ami kimondja, hogyha az Európai Bizottság nem teszi a kötelességét, úgy a Parlament jogi eljárást indítson a testület ellen.

Tehát, az Európai Bizottság kénytelen lesz fellépni Orbánékkal szemben, máskülönben ők kerülnek komoly bajba egy olyan kormány miatt, ami gátlástalanul hágja át és veszi semmibe a közös uniós alapértékeket!

Az EU állampolgárainak akarata pedig világos: meg akarják óvni az európai közpénzeket azoktól, akik nem a közös értékek és érdekek mentén használják fel azokat.

Az is egyértelműen és világosan ki lett mondva, hogy a források esetleges felfüggesztése vagy megvonása esetén, nem érheti hátrány a végső kedvezményezetteket, tehát a vállalkozásokat és civil szervezeteket.

“Világos és egyértelmű, hogy az EU-ellenes, illiberális ámokfutók semmit nem változnak, továbbra is sajátjukként tekintenek a közvagyonra és lábtörlőként az uniós szerződésekre” – emeli ki bejegyzésében Ujhelyi, aki szerint “Orbán Viktor azzal hülyítette saját nyilvánosságát, hogy megakadályozta a jogállamisági mechanizmus életre hívását és leállította a kormánya elleni 7-es cikkelyes eljárást.

Egyik sem igaz. Sőt, az igazi elszámoltatás csak most kezdődik.

A Fidesz miniszterelnöke hiába próbál trükkök százaival az időhúzásra játszani, ennek most vége. Ahogyan az ő így is túlzottan hosszúra nyúlt hatalmi, kegyelmi időszakának is hamarosan.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!