Lesújtottak Matolcsy fiára – Milliós büntetést szabtak ki a cégére!

Fotó: Népszava

Nem gyakran fordul elő a NER-rendszerében, hogy a legfelsőbb körben lévőket büntetik, most azonban Hadházy Ákos mégis egy ilyen esetről számolt be.

A független országgyűlési képviselő a közösségi oldalára kitett bejegyzésében kiemeli, hogy Matolcsy Ádám cégét 50 millió forintra büntették, mert egy EU-s pályázaton olyan dologra számoltak el pénzt, amire nem lehetett volna!

“Ezt általában csalásnak szoktuk nevezni”

– emeli ki Hadházy, aki ismertette az ügy részleteit is:

Matolcsy Ádám érdekkörébe tartozó Balaton Bútor Kft. 2017-ben nyert el egy EU-s pályázaton 500 millió forintot “design kutatásra” és “okos bútorok fejlesztésére”. A pénzből létre kellett volna hozniuk egy mintairodát, csakhogy a cég honlapján fellelhető online katalógus a mai napig is teljesen üres!

A kirívó “elszámolhatósági feltétel sérelme” miatt kiszabott büntetést Matolcsy gond nélkül ki tudja majd fizetni, hiszen nem ez az egyetlen EU-s pályázat, melyet sikeresen elnyertek. Ezen kívül még négy projektben összesen 176 milliót kaptak, amiből Hadházy szerint Matolcsy Ádám képes lehetett megvenni új feleségének egy 8 milliós táskát.

A “szabálytalanságok” nem mindig jelentenek bűncselekményt, de sokszor igen, sokszor ez a csalás szinonimája az EU-s projekteknél

– teszi hozzá a független országgyűlési képviselő a bejegyzése végén.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!