Vérforraló, mit üzent Kína a budapesti utcák átnevezésére!

A kommunista Kínai Népköztársaság már most úgy tekinti Magyarországot, mintha a gyarmata lennénk! Erről árulkodik az a vérforralóan lekezelő üzenet, amivel a tervezett kínai egyetemhez közeli utcák átnevezésére reagáltak.

Mint ismeretes, Ferencváros polgármestere, Baranyi Krisztina és Karácsony Gergely főpolgármester a majdan megépülő Fudan egyetemhez közeli utcákat a Dalai Lámáról, az Ujgur Mártírokról, a Szabad Hongkongról és Hszie Si-kuang püspökről nevezték el. A Telex most megírta, hogy az AFP tudósítása szerint a kínai külügy egyik szóvivője, Wang Wenbin azt mondta:

Kína megveti az akcióban részt vevő magyar politikusokat.

A hivatalos kínai álláspont szerint a magyar politikusok felfújják a Kínával kapcsolatos ügyeket, és hátráltatják Kína és Magyarország között az együttműködést. Kína szerint megvetendő az ilyen viselkedés. Ez amúgy elég furcsa, hiszen ez a nyilatkozat azt is elárulja:

a kínaiak már azt is sértésnek veszik, ha egy másik ország szabad fővárosában nem nekik tetsző utcaneveket adnak.

Elég furcsa és pökhendi viselkedés ez egy olyan ország részéről, amelynek elvileg semmi beleszólása nem lehetne ilyen ügyekbe. Ha csak nem arról van szó, hogy Kína máris úgy tekinti hazánkat, mintha már a megvásárolt gyarmata lennénk.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!