Megjött a magyarázat: ezért nem hagyta ki a szavazást a koronavírusos fideszes

Forrás: hvg.hu. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

“Április 25-én kirándultam, hétfőn folyt az orrom, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, azt hittem, csak megfáztam”

– ezzel magyarázta a hvg.hu-nak Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, hogy miért jelent meg koronavírus-fertőzése ellenére a múlt hét keddi parlamenti szavazáson.

Mint ismert: a Telex szúrta ki, hogy Becsó annak ellenére jelent meg múlt héten a parlamentben, hogy saját bevallása szerint karanténban kellett volna tartózkodnia. Mai posztjában a képviselő azt írta: a 10 napos karanténja utolsó napját tölti. Becsó azt állítja, nem volt tisztában fertőzöttségével, “azt hitte, csak megfázott”, az ülésteremben pedig maszkot viselt. A képviselő pár sorral Orbán Viktor mögött ült, szürke zakóban és fekete pulóverben.

Forrás: Telex. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Becsó a hvg.hu-nak úgy fogalmazott, a szavazás napján már kevésbé érezte jól magát, de továbbra sem volt láza. Idővel kezdte nem érezni a szagokat és ízeket, ezért a voksolás után azonnal a megyei kórházba ment, és az eredmény megérkezéséig önkéntes karanténba vonult. A pozitív tesztet állítása szerint szerdán kapta vissza.

Később egy újabb posztban igyekezett tisztázni a helyzetet. Mint fogalmazott: “a baloldali média felkapta” a tájékoztatásnak szánt posztját, miszerint lejár a karantén, kezdheti a munkát.

“Azt akarták bebizonyítani, hogy én a karantén szabályait megszegve szavaztam kedden a parlamentben. A Momentum talán odáig süllyedt, hogy feljelentést akar tenni. Ha ez kielégíti őket, akkor nosza, tegyék”

– írta a képviselő.

Hogy cáfolja a megjelenteket, Becsó csatolta a bejegyzéshez a mintavételről szóló dokumentumot, mely szerint az állításának megfelelően valóban kedd délután vették tőle a mintát.

“Miután hála istennek tüneteim már nincsenek, nincs lázam, nem köhögök, nem fáj a fejem és a közérzetem is rendben van, már nagyon mennék vissza dolgozni. Azonban erre még várni kell, mert mint számomra is kiderült, nem hatodika, hanem ötödike van, ezért egy kicsit még karanténban kell maradnom”

– magyarázta a képviselő.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!