Ömlenek a lájkok: a HVG publicistája bohócot csinált Szijjártóból egy posztja alatt

Hatalmas csapás volt kommunikációs értelemben a Fidesznek, hogy a koronavírus-járvány miatt minden korábbi sikertémáját ejtenie kellett az elmúlt egy évben. Különösen fájdalmas volt a migráció ügye, ami sosem látott sikereket hozott a pártnak a 2018-as választáson. Bár a válság kezdetén még próbálták felszínen tartani a témát, sőt, meg is próbálták összemosni a járvány kérdésével, a kísérlet kudarcot vallott, a magyarok a járvány és a gazdasági válság közepén nem hitték el a Fidesznek, hogy a migráció lenne a legfontosabb problémájuk. Jó időre jegelték is hát a témát.

Most mégis úgy tűnik, hogy újra megpróbálhatják felmelegíteni, erre utalhat legalábbis, hogy a kormány hivatalos Facebook-oldalán szerdán az alábbi Szijjártó-idézetet tették közzé:

Hogy bejöhet-e a Fidesznek a járvány – kommunikációs értelemben a kormány számára előnyösebb – átkeretezése, az erősen kérdéses, főként, ha az utóbbi napok-hetek eseményeit nézzük. Kérdés, hogy az emberek vajon mennyire hiszik el annak a kormánynak, hogy aggódik a járvány terjedésének sebessége miatt, amely nemrégiben – Európában egyedülálló módon – telt házas meccseket vállalt a júniustól kezdődő foci EB idejére.

Az ellentmondásra a legjobban talán Ónodi-Gomperz Tamás, a hvg.hu publicistája mutatott rá, aki a poszt alatt az alábbi kommentet tette közzé:

gomperz

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!