Orbán megint beintett az uniónak – Szembemegy a közös állásfoglalással!

Orbán

Orbán Viktor ismét veszélybe sodorta az egész Európai Unió közös érdekeit szolgáló akaratot, mely komoly vitákat eredményezhet a tagországok vezetőivel.

A Népszava arról számolt be, hogy a magyar kormány annak ellenére módosította az oltási igazolványról szóló rendeletet, hogy annak egységes iránymutatásait a tagállamok január 27-én elfogadták.

Orbánék törölték a védőoltás típusára vonatkozó részeket, így az igazolványban azt nem kell feltűntetni,

míg az unió közös állásfoglalása szerint az oltási igazolványban szerepelnie kell a vakcina típusának és a gyártó nevének is.

A döntés szerint, az uniós országok vezetői egy olyan oltási igazolványt terveznek, ami egységes, így azt az EU-ban mindenhol elfogadják. A lap szerint mivel a döntés konszenzussal született meg, így a közös állásfoglalásra Orbán Viktor is rá kellett, hogy bólintson.

Február 26-án beszélt arról Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, hogy három hónapon belül elkészülhet az az uniós szinten összehangolt rendszer, amelyben a már előre leegyeztetett, legfontosabb egészségügyi adatokat töltenék fel.

A magyar kormány egy nappal később módosította a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló rendeletet,

úgy, hogy abban már nem kell a védőoltás típusát feltűntetni.

Ez az eljárás teljesen ellentétes az unió tagállamaival előzetesen megbeszélt, az egységes európai tanúsítvány adattartalmára vonatkozó határozattal, ami komoly konfliktusokhoz vezethet Brüsszellel szemben!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!