Müller Cecília beszólt: senki ne válogasson a vakcinák között!

Keményen beszólt Müller Cecília azoknak, akik nem bíznak a keleti vakcinákban. Az országos tiszti főorvos ezután hosszasan magyarázta, hogy szerinte miért jó a kínai oltóanyag.

Az elkövetkező két hét alatt több oltást lehet beadni mint eddig, köszönhetően a nyugati és a keleti vakcináknak. Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Müller Cecília arra figyelmeztetett mindenkit, aki regisztrált az oltásra, hogy figyelje a telefonját. Majd a Népszava szerint ezt követően az országos tiszti főorvos nemes egyszerűséggel beszólt azoknak, akik nem bíznak a keleti oltóanyagokban. Müller Cecília szó szerint ezt üzent a magyaroknak:

„Kérem, hogy ne válogasson a vakcinák közül, mindegyik hatásos!”

Az országos tiszti főorvos ezután hosszasan ecsetelte, szerinte miért jó a kínai Sinopharm vakcina. Szerinte a készítménynek olyan széles „antigén-palettája” van, ami sokkal jobban megmozdítja az immunrendszert „és abban bizakodnak, hogy egyébként tartósabb védelmet adhat, esetleg magasabb fokút, sőt, egyesek szerint még hosszabb idejűt is.” Igaz, azt is hozzátette, hogy a kínai vakcina hatásosságát majd a jövő fogja eldönteni. Szerinte a kínai vakcinának az az előnye, hogy jelentős immunválaszt vált ki. Éppen ezért

a magyar fejlesztésű vakcinát is a kínaiak által használt technológiával készítik!

Müller Cecília a kínai készítmény mellett érvelve azt is felhozta, hogy minden gyógyszert, orvosi beavatkozást vagy oltóanyagot a haszon-kockázat becsléssel szokás összehasonlítani. Márpedig szerinte minden nyitva hagyott kapu a fertőzés kockázatát növeli. Mint mondta számos olyan vakcinát használnak, aminek 50 százalékos a hatékonysága, mégis élünk vele.

Mindez akár meggyőző is lehet, bár sokan vannak, akik emlékeznek:

Müller Cecília tavaly márciusban még azt hirdette, hogy a maszk viselése akár káros is lehet.

Az országos tiszti főorvos most a kínai oltóanyagot dicsérve úgy fogalmazott: egy 50 százalékos hatékonyságú vakcina „az oltakozók legalább felét megvédi a fertőződéstől, de még ezen túl is, legfőképpen a szövődményes lefolyástól és a halálozástól. Ezt belátva azt gondolom, senkiben sincsen kétség, hogy éljen az oltakozás lehetőségével” – fejezte be a kínai vakcina mellett folytatott érvelését Müller Cecília.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!