Tovább dübörög a NER gépezet – Haveroknak szórja a pénzt az állam!

Orbán Viktor, Hernádi Zsolt és Csányi Sándor egy stadionban // Kép: MTI/Beliczay László

Úgy látszik, semmi sincs ami megállíthatná a NER terjeszkedését. Az elmúlt években elképesztő összegeket kapott az ország leggazdagabbjait tömörítő cég a kormánytól.

A CDHT Hotel Projekt Kft. az a közös vállalkozás, melyhez a Mol-vezér Hernádi Zsolt, az OTP-s Csányi Sándor és az állami közbeszerzéseket sorra nyerő Garancsi István is köthető – számolt be róla az mfor.hu.

A lap most azt írja, hogy a leggazdagabbakat tömörítő cég, hamarosan megkezdheti a munkálatokat József főherceg egykori balatoni rezidenciájának helyszínén. A CDHT már kiírta a közbeszerzési eljárást a bontás megtervezésére, ami elengedhetetlen a Tihanyi Kastélyszálló és Tréning Központ Hotel építéséhez.

A kormány pedig még segíti is a milliárdos vállalkozókat: a CDHT 2019-ben az állami Turisztikai Ügynökség pályázatán előbb 2,9 milliárd forint támogatást kapott,

majd vissza nem térítendő támogatás formájában újabb 8,6 milliárd forintot osztottak ki nekik!

Az adómilliárdokkal kitömött céghez köthető üzletemberek egyébként jó viszont ápolnak a kormány legfelsőbb körével. A vállalkozókat többször látták már Orbán Viktorral focimeccseken, Garancsi pedig amellett, hogy a Mol Fehérvár FC tulajdonosa, gyakran “kölcsönadja” a magánrepülőjét a miniszterelnöknek, hogy azon utazzon ki külföldi mérkőzésekre.

A G7 portál azonban azt is kiszámolta az épülő szálló tervei alapján, hogy

a milliárdos üzletemberek közös vállakozása, szobánként már 77 millió forint közpénzt kapott a kormánytól a teljes projektre!

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!