Váratlan döntés – Menesztettek két miniszteri biztost!

Minden előjel nélkül került felmentésre munkája alól két miniszteri biztos az Innovációs és Technológiai Minisztériumban.

A kedd este megjelent Magyar Közlönyből derült ki, hogy a hónap végéig tölthetik már csak be pozíciójukat azok a biztosok, akiknek az innovációért és technológiáért felelős miniszter visszavonta a kinevezését.

Palkovics László döntése kapcsán, a jövőben nem láthatja el feladatát Németh Gábor, az atomenergia békés célú felhasználására irányuló kutatás-fejlesztés és innováció koordinációjáért felelős miniszteri biztosa, valamint Úsz Illés, a fejlesztéspolitikai kommunikáció összehangolásáért felelős miniszteri biztos.

“Mindkettejük kinevezése tavaly január elsejétől idén december 31-ig szólt volna, az intézkedéssel azonban a kinevezésük január 31-én véget ér”

– közölte az mfor.hu.

A lap azt is megemlítette, hogy szintén a kedd esti Magyar Közlönyből derült ki az is, hogy Orbán Viktor 2021. február 15-ei hatállyal visszavonta Balog Zoltán miniszterelnöki biztosi kinevezését.
A kinevezés visszavonását Orbán rendelete azzal indokolta, hogy Balog január 31-ei hatállyal lemondott a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnöki posztjáról, mivel őt tavaly novemberben püspökké választották, beiktatása pedig január végén lesz.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!