Kötelező olvasmány: így bukott meg a járványkezelés a második hullám alatt

Orbán

Szél Bernadett legfrissebb Facebook-bejegyzésében arról ír, hogy totális kudarcot vallott a kormány a járvány második hullámának kezelésében.

A képviselő emlékeztetett: szeptember elején Orbán Viktor azt mondta, a védekezés sikerét a kormány a halálozások számában méri. Svédországot a kormányfő ekkor negatív példaként emlegette, szerinte a magyar védekezés sikerére utalt, hogy a halálozási adataink eltörpültek a svédekéhez képest. Jelzi, hogy még Orbán saját logikáját követve is mekkora bukás volt a kormány járványkezelése, hogy ma, január 5-én a halálozás Magyarországon átlépte a 10 ezer főt, Svédországban viszont még mindig “csak” 8757 főnél jár, a “laboratóriumnak” tekintett, hasonló lélekszámú Ausztriában pedig 6357-nél.

“Most mégsem azt látjuk, hogy önkritikát gyakorolna a kormány, hanem arról beszél még most is a miniszterelnök, hogy „kivédtük”, „megfékeztük” a második hullámot”

– írta Szél.

A képviselő azt is elmondta, szerinte mi vezethetett a mai tragikus helyzethez:

  • nem vezettek be az első perctől szigorú maszkviselési és távolságtartási szabályokat,
  • sokáig nem korlátozták a tömegrendezvényeket, például még október végén is lehetett tartani több ezres, nyitott kapus focimeccseket,
  • nem végeztek elég tesztet, a kontaktkutatásról nem is beszélve,
  • a veszélyeztetett csoportok védelme nem volt biztosított.
  • az idősotthonokban uralkodó állapotokról semmilyen információt nem közöltek, és nem közölnek a mai napig,
  • folyamatosan bagatellizálták a járvány súlyosságát, manipulatív adatokat közöltek, az első hullám adataival kozmetikázva a második hullám emelkedő számait.

“Súlyos felelősség terheli a kormányt és személyesen Orbán Viktort a járvány félrekezeléséért, és ezt nem intézheti el annyival, hogy „itt nem haltak meg emberek azért, mert nem volt ellátás a kórházban, itt nem kellett folyosókon fektetni az embereket”

– zárta posztját a képviselő.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!