Orosz veterán parancsnok vádolja a védelmi minisztert, hazaárulással gyanúsítaná

Fotó: Mikhail Svetlov/Getty Images

Úgy tűnik, Oroszország egyetlen célját sem tudja elérni az orosz-ukrán háborúban, sőt a hidegháborúhoz hasonló szintű nemzetközi elszigeteltségbe került. Nem csoda, hogy immár nem lehet elhallgattatni a kritikus hangokat sem, amelyek a feltétlenül Putyin-barát oldalról érkeznek.

A Kreml nem reagált még arra a napokban érkezett legerősebb nyilvánosságban elkövetett támadásra, amelyet eddig az orosz katonai vezetés ellen indítottak. A kelet-ukrajnai oroszbarát erők egykori parancsnoka “bűnös hanyagsággal” vádolta Szergej Sojgu orosz védelmi minisztert Moszkva finoman szólva is akadozó ukrajnai hadjárata miatt. A villámháború besült, Kijevet csak megközelíteni sikerült, Harkivból kénytelenek voltak visszavonulni, a flotta jelentős veszteségeket szenvedett, az utánpótlás csak csordogál. Így nem csoda, hogy a kritikát megfogalmazó Igor Girkin erősen fogalmazott:

“Nincs alapom arra, hogy hazaárulással vádoljam, de gyanúsítanám”.

Pedig Grikin nem akárki, holland ügyészek gyilkossággal vádolják a Maláj Légitársaság MH17-es járatának 2014-es ukrajnai lezuhanásában játszott állítólagos szerepe miatt. Girkin elmúlt hetekben megfogalmazott bíralatai nem Oroszország Ukrajnában folytatott háborújáról szóltak, hanem annak módjáról. A volt parancsnok szerint új stratégia és több ember nélkül Oroszország veszíthet.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterről az invázó kezdetén felröppent a hír, hogy mensztették, vagy éppen le is csukatta Putyin, mivel két hétig teljesen eltűnt a médiából, és később is csak vélhetően régebbi felvételek bejátszásán szerepelt. A május 9-i Moszkvai parádén azonban már megjelent, teljes életnagyságban.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!