Deutsch maga tette világossá, hogy hajszálnyira van a kizárástól

Deutsch Tam·s

Eddig is tudtuk, hogy a fideszes politikus nagy bajban van, azt követően azonban, hogy kedden másodjára is bocsánatot kért Manfred Webertől, lényegében maga ismerte el: tisztában van vele, hogy egy hajszál választja el attól, hogy kizárják az Európai Néppártból.

Nehéz lenne legalábbis mással magyarázni, hogy a kezdeti visszaszólogatós nyilatkozatai után miért járt volna most már másodjára is Canossát az EPP frakcióvezetőjénél.

Az euronews szerint Deutsch azt írta:

“szeretném megismételni a bocsánatkérést Manfred felé és a többi kollégám felé. Nem állt szándékomban megbántani senkit, sem a frakcióvezetőt, sem a frakció többi tagját, sem a pártcsaládunkat általánosságban. Ez hiba volt a részemről, amiért bocsánatot kérek.”

Hozzátette: reméli, hogy le tudják hűteni a kedélyeket és folytatni tudják a közös munkát az Európai Unió javításáért. A mostani válságban minden korábbinál nagyobb szükség van az egységre – írta.

Mint ismert: Deutsch ellen azután indult el a kizárási eljárás, hogy egy interjúban a Gestapo módszereihez hasonlította, hogy Weber szót mert emelni a magyar vétóval szemben. A kizárás hírére a Fidesz EP-képviselője kezdetben támadólag lépett fel, még “politikai családon belüli erőszakkal” is megvádolta a Néppártot, később azonban, ahogy dagadt a botrány, elnézést kért Webertől.

A friss hírek szerint Deutsch kizárásáról szerda este szavaznak az EPP-ben. Nagy kérdés, hogy ez milyen hatással lesz a Fidesz néppárti karrierjére, az ATV ugyanis úgy értesült, ha kizárják a politikust, a fideszesek is “mennének utána”. Hogy ez tényleg így van-e, vagy csak azért mondják, hogy meghátrálásra késztessék a Néppártot, egyelőre nehéz megmondani.

Döbbenetes információk Brüsszelből: ez eldöntheti a Fidesz sorsát

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!