Gundel-Takács Gábor alaposan helyretette a Szájert mentegetőket

Gundel

A műsorvezető a Szemléleknek írt cikkében fogalmazott úgy:

„Ha valaki hűtlen, jogszabályt szeg, szökést kísérel meg a rendőrség elől, kábítószert találnak nála, kompromittálja a családját és a nemzetét, az tényleg csak egy »BOTLÁS«?”

Mint ismert: Szájer Józsefet múlt hét pénteken tartóztatta le a rendőrség, miután szökést kísérelt meg egy brüsszeli szexpartiról. A Fidesz volt EP-képviselőjénél drogot is találtak, bár arról azt állította, nem tudja, hogy került a hátizsákjába.

A botrány miatt vasárnap előbb lemondott a mandátumáról, majd szerdán bejelentette kilépését a Fideszből is. Orbán Viktor miniszterelnök ekkor szólalt meg először, és azt mondta: habár értékeli, amit Szájer az elmúlt évtizedekben a Fideszért tett, cselekedetei nem elfogadhatók és nem védhetők.

Gundel-Takács a cikkében azt írta: legalább annyira nem botlásról van szó, mint ahogy Borkai Zsolt esetében sem arról volt.

„Ő így minősítette, hogy családos emberként, olimpiai bajnokként és polgármesterként egy yachton örömlányokkal szórakozott. Már akkor sem értettem, hogy hogy lehet minderre a „BOTLÁS” szót használni”

– írta.

Gundel-Takács szerint a helyzetet csak súlyosbítja, hogy Szájer EP-képviselőként ráadásul a hazáját is veszélybe sodorta a viselkedésével, mert zsarolhatóvá tette. A műsorvezető szerint fel kellett volna ismernie, hogy ha “botlik”, akkor azzal magát, a pártját, a családját, és a hazáját is veszélybe sodorhatja.

Gundel-Takács a cikket azzal zárta, hogy beolvasott a Szájer-viselkedését mentegető, azt relativizáló képmutatóknak. Mint írta:

„Nem, uraim, ez nem „BOTLÁS”, ezt nem lehet ennyivel elintézni. A szó, amit keresnek, politikai és emberi szempontból is: BUKÁS!”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!