MINDEN A SZÁJER-BOTRÁNYRÓL: DÖBBENETES FOTÓK, RÉSZLETEK, REAKCIÓK

Razzia
Forrás: hnl.be

FRISSÍTÉS (12.07.)

Exkluzív felvétel került a Blikk birtokába a szexpartin való rendőrségi rajtaütésről. Külön cikkben számoltunk be róla, ide kattintva megtekinthetik:

FELVÉTEL KERÜLT ELŐ A SZÁJER PARTIJÁN VALÓ RAJTAÜTÉSRŐL

FRISSÍTÉS (12.03.)

Egy külföldi lapnak adott nyilatkozatában a brüsszeli szexorgia házigazdája azt állította:

összesen 9 fideszes politikusról tud, aki járt már hasonló bulikon korábban.

Azt is elmesélte: a múlt pénteki bulin Szájer megemlítette neki, hogy maga is szervezett már hasonló partikat, sőt egy december 12-ére tervezett alkalomra meg is hívta őt.

Csütörtök délután maga Szájer is bejelentést tett: egy levélben jelezte, hogy a botrány miatt

lemond a Sopron városától kapott díszpolgári címéről.

FRISSÍTÉS (12.02. ESTE)

Szájer József másfél nappal szexbotránya kirobbanását követően levélben jelentette be Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának, hogy

kilép a pártból.

A kilépést követően szólalt meg először Orbán Viktor is a nyilvánosság előtt. Az ügy kapcsán annyit mondott:

“Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele. Harmincéves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető. A történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett Európai Parlamenti mandátumáról lemondott, és a Fideszből kilépett. Döntését tudomásul vettük.”

FRISSÍTÉS (12.02. REGGEL)

Szerda reggelre újabb részletek derültek ki a partiról. A Blikknek sikerült utolérnie a parti szervezőjét, akivel egy exkluzív interjút is készítettek. Erről bővebben ITT olvashatnak, itt pedig a parti helyszínéről kiszivárgott fotókat tudják megtekinteni:

(18+) FOTÓK SZIVÁROGTAK KI A BRÜSSZELI PARTI HELYSZÍNÉRŐL

Egy külföldi lap közben arról ír: Szájer súlyosabb sérüléseket szenvedhetett, mint amiről az első hírek szóltak. Parlamenti forrásokra hivatkozva azt írták, a fideszes képviselőnek

eltörhetett a lába, miközben menekülni próbált.

Hogy hogyan söpört végig a világsajtón a Szájer-botrány híre, arról bővebben ITT írtunk.

12.01. ESTIG KIDERÜLT:

Nem sokkal azután, hogy Szájer József megerősítette: ő volt az az európai parlamenti képviselő, akit pénteken letartóztattak egy brüsszeli szexpartin, a belga rendőrség az Eurológusnak azt a tájékoztatást adta:

a drogot a fideszes EP-képviselő hátizsákjában találták meg, és ő volt az is, aki megpróbált elmenekülni a helyszínről az esővízelvezető-csatornán.

Mint írták:

“2020. november 27-én, pénteken 21 óra 30 perc körül a szomszédok hívták értesítették a rendőrséget, mert úgy tapasztalták, hogy az egyik épületben megsértették a koronavírussal kapcsolatos korlátozó intézkedéseket.

A rendőrök – a rendőrörs egyébként mintegy 100 méterre van a háztól – rajtuk ütöttek, és körülbelül húsz embert fogtak el. Két résztvevő, D. O. (1977) és P. B. (1987) diplomáciai mentelmi jogára hivatkozott. Egy járókelő jelentette a rendőrségnek, hogy látott egy férfit menekülni az esővízelvezető csatonán, és meg is mutatta ezt a férfit – ő volt Szájer József.

A képviselőnek véresek volta a kezei, a hátizsákjában pedig kábítószert találtak. Személyi okmányokat nem tudott benyújtani, hazakísérték, ahol igazolta magát.

Szájer ellen kábítószerrel kapcsolatos bűncselemény miatt eljárást indítottak, de a tényleges vizsgálathoz ki kell kérni a mentelmi jogát”.

Szájer délután közleményben erősítette meg: ő volt az az európai parlamenti képviselő, akit pénteken letartóztattak a szexpartin. Szájer a kábítószerezést tagadta, csak a gyülekezésre vonatkozó szabályok megsértését ismerte el. Mint fogalmazott:

“A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem. Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom.”

Hozzátette:

“Megkövetem a családomat, kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat, harminc éves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék. A botlás személyes, azért csak magam tartozom felelősséggel, kérem ne terjessze azt ki senki se a hazámra, se a politikai közösségemre.

Időközben a Fidesz EP-frakciója is reagált a hírre. Bár két napja még nem győzték bizonygatni, mennyire hálásak Szájernek azért, amit a magyar konzervativizmusért tett, mostani közleményükben már azt írták:

“Szájer az egyedüli helyes döntést hozta meg”.

Mint írták: „Szájer József helyes döntést hozott, amikor lemondott Európai Parlamenti képviselői tisztségéről. Az egyedüli helyes döntést hozta meg. Döntését tudomásul vesszük, mint ahogy tudomásul vesszük azt is, hogy bocsánatot kért családjától, a politikai közösségétől és a választóktól.”

A 24.hu közben kiszúrta, hogy külföldi lapok szerint a rajtaütés során

“25 meztelen emberrel találták szemben magukat a rendőrök a brüsszeli orgián.”

Külön cikkben számoltunk be arról, mit reagált a botrányra az ellenzék:

“NINCS KÉT FIDESZ” – ÍGY REAGÁLT AZ ELLENZÉK A FIDESZ DROGBOTRÁNYÁRA

KORÁBBAN ÍRTUK:

Két belga lap írta meg kedd dél körül: letartóztattak egy “azóta lemondott magyar EP-képviselőt” pénteken egy brüsszeli szexpartin. A hírt a magyar sajtóban először a Telex szúrta ki.

A lapok szerint péntek este egy brüsszeli melegbár első emeletén tartottak egy gang bang-bulit. A rendezvényen 25-en vettek részt, többségében férfiak.

Az egyik lap, a HNL szerkesztőségének külön megerősítették, hogy a parti egyik résztvevője

“az Európai Parlament egy magyar képviselője volt, aki később lemondott”.

A képviselőt a rendőrök letartóztatták, a helyszínen a rendőrök drogot is találtak – írta meg az eseményt felderítő lap, a DH NET. A partin a cikk szerint több diplomata “és egy európai parlamenti képviselő is jelen volt”. A képviselő állítólag “egy ereszcsatornán keresztül” próbált meg elmenekülni.

A lapok eleinte ugyan nem említették, hogy pontosan melyik magyar EP-képviselőről lehetett szó, de csak egyetlen magyar képviselőről, Szájer Józsefről tudunk, aki a napokban lemondott a mandátumáról.

A HNL később megerősítette, hogy

TÉNYLEG szájer józsefet tartóztatta le a rendőrség.

A lap cikkében arra is emlékeztetett, hogy a Fidesz “nyíltan ellenzi az LMBT-emberek jogait”, Szájert ennek ellenére kapcsolták le egy melegbárban.

Szájer döntését vasárnap még azzal indokolta:

“Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot. A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom.”

Jaume Duch Guillot, az EP szóvivője a 444 érdeklődésére délután azt nyilatkozta, a parlamentet a rendőrség egyelőre nem tájékoztatta az incidensről, így ők is csak annyit tudnak, amennyi a sajtóban megjelent.

Az egyik belga lap, a 7sur7 cikkét ITT lehet elérni.

A másikét, a HNL-ét pedig ITT.

Később újabb adalékok derültek ki Szájer lemondásáról. Mutatjuk, mit tüntetne el a Fidesz legszívesebben az internetről:

Szájer-ügy: ha tehetné, ezt tüntetné el a Fidesz az internetről

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!