Radikális átalakításba kezd Karácsony: itt a válasz Orbán Budapest-ellenes hadjáratára

Karácsony

Így viselkedik egy igazi városvezető, aki szívén viseli a lakók sorsát.

Mint korábban megírtuk: komoly átalakításokat jelentett be Budapest vezetése, miután a válság és a kormány megszorításai miatt drámai mértékben csökkentek a főváros bevételei.

Karácsony Gergely főpolgármester egy korábbi Facebook-posztjában azt ígérte: a spórolást első körben a politikai vezetésén fogják elkezdeni.

Most kiderült: az átalakítások első lépése, hogy öt közműszolgáltató vállalatot egyetlen cégbe olvasztanak. Az összevonás a Főtávot, a Fővárosi Közterület-fenntartót, a Budapesti Temetkezési Intézetet, a Főkétüsz Fővárosi Kéményseprőipari Kft.-t és a Főkertet érinti. Ezzel párhuzamosan a Budapesti Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a főváros közvetlen tulajdonába kerül.

A 24.hu úgy értesült: a racionalizálás oka, hogy Budapest költségvetése rettentő nehéz helyzetbe került, és azért döntöttek az összevonás mellett, mert nem akarják a budapestiekre terhelni a kieső bevételek és a kormányzati elvonások miatti hiány pótlását. Az intézkedés több vezetői pozíció megszűnésével is jár.

Az új fővárosi közszolgáltató cég német, illetve bécsi modell alapján jön létre. Az összevont cégnek még nincs végleges neve, de azt a lap már kiderítette, hogy az élére

Mártha Imre, a Főtáv jelenlegi vezetője, az MVM egykori vezére kerülhet majd.

Jelzi, hogy mennyire igyekszik nem a “kis embereken” elverni a port, hogy a 24.hu forrásai szerint Karácsony belső körben világossá tette, hogy az átalakítás nem a dolgozókat, vagyis a kertészeket, a kukásokat, a fűtésszerelőket érinti, hanem a párhuzamosan működő tevékenységek egységesítését.

A többi között 21 felügyelőbizottsági hely is megszűnik, ahol eddig pártdelegáltok ültek, így a főpolgármester döntése politikai érdeksérelmekkel is jár.

Az is kiderült, hogy Karácsony kit fog kinevezni januártól a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatójának:

Walter Katalint, aki előzőleg egy nemzetközi tanácsadó cégnél dolgozott, és Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök kabinetfőnöke is volt.

A főpolgármester emellett három városházi bizottság megszüntetését is kezdeményezi, de hogy pontosan melyikeket, arról még tartanak az egyeztetések. Dorosz Dávid távozó főpolgármester-helyettes pozícióját sem tervezik betölteni, így városházi vezetőből is kevesebb lesz.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!