Karácsony elveszítette a munkatársát! Nagy áldozatot hozott Orbán bukásáért az ellenzéki politikus!

1120 Karácsony Dorosz

A Fidesz megbuktatása mindennél fontosabb. Ezzel magyarázta Budapest főpolgármester-helyettese, hogy váratlanul lemondott posztjáról. Azt írta: azért döntött így, hogy minden energiáját Orbánék elzavarására fordíthassa.

Dorosz Dávid a Facebook-oldalán jelentette be, hogy lemond posztjáról. Budapest klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettese azzal indokolta döntését, hogy mindent energiáját a kormányváltásra kell összpontosítania. „A kormány mindent megtesz, hogy ellehetetlenítse a főváros munkáját, így a következő időszakban

minden energiámmal a kormányváltásért dolgozva szeretném szolgálni a budapestieket és Magyarországot.”

A Párbeszéd politikusa Karácsony Gergely főpolgármesternek címzett lemondólevelében azt is leírta, hogy a kormány nem csak gáncsol, de a kivéreztetés és ellehetetlenítés politikáját folytatja a fővárossal szemben. Dorosz Dávid szerint

„világossá vált, hogy a kormányzati bosszúpolitikára a válasz a 2022-es kormányváltás lehet csak.

Programunk maradéktalan megvalósítása, Budapest fenntartható és zöld jövője, maga az önkormányzatiság Magyarországon azon múlik, sikerül-e elzavarni ezt a kormányt 2022-ben.”

A főpolgármester-helyettes év végéig látja el a feladatait, utána a kormányváltást előkészítő közös ellenzéki programra és kampányra összpontosítja minden energiáját. Szerinte ő most ezzel szolgálja a legjobban Budapest jövőjét, és annak a programnak a megvalósulását is, amelyre a budapestiektől felhatalmazást kaptak. Dorosz végül köszönetet mondott Karácsony Gergelynek az eddigi közös munkáért és kiemelte: „barátságunk a régi, szövetségünk változatlan.”

Karácsony Gergely minderre úgy reagált:

Dorosz Dávid a pozíció és tisztség helyett a munkát választotta.

A főpolgármester szerint kollégájának az ország egyik legjobb kampányszakembereként nagy szerepe kell, hogy legyen a 2022-es kormányváltó kampány sikerében. Mindezek miatt „nehéz szívvel, de a kormányváltás fontosságának tudatában, sok beszélgetés után” úgy döntött, hogy elfogadja Dorosz Dávid lemondását. „Barátságunk és szövetségünk sosem a pozíciókon, hanem a közös értékeinken, és egymás iránti tiszteleten alapult” – írta Karácsony Gergely.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!