Az utóbbi időszak egyik legnagyobb botránya! Így reagáltak a megfigyelt magyar politikusok!

Orbán

Mint mi is beszámoltunk róla, tegnap nyilvánosságra került egy lista, ami egy kínai kormányközeli cég által megfigyelt személyek nevét tartalmazza. A listán több neves magyar politikus, üzletember és családtagjaik neve is szerepel, mint pl. Orbán Viktor és az egyik lánya, Medgyessy Péter, Bajnai Gordon, Tarlós István, Kunhalmi Ágnes, Molnár Zsolt, Gyöngyösi Márton, Rogán Antal, Semjén Zsolt, Kubatov Gábor és Lázár János.

A Blikk az imént felsorolt politikusok közül szólaltatott meg néhányat.

Tarlós pl. megdöbbenésének hangot adva úgy fogalmazott:

“Három gyerekem van, ketten gimnáziumi tanárok, a harmadik pedig egy cégnél dolgozik, nem magas beosztásban. Nekik nincsenek sem üzleti, se politikai, se külföldi kapcsolataik. Értetlenül állok, mit akarhatna tőlük egy kínai cég vagy a hadsereg. (…) Én egy évtizedig voltam Budapest főpolgármestere, talán én érdekes lehetek, de egy kínai cég esetében még ezt is furcsállom”.

Kunhalmi Ágnes felvetette, hogy reméli, hogy a nemzetbiztonsági bizottság előtt mielőbb napirendre kerül a kérdés.

“Egy párt vezető politikusának fel kell készülnie arra, hogy esetleg igyekeznek információt gyűjteni róla, így voltam ezzel én is, de azért szíven ütött, amikor megláttam a nevemet a kínai cég által megfigyeltek listáján”

– fogalmazott.

Molnár Zsolt a bizottság alelnökeként meg is erősítette:

“A nemzetbiztonsági bizottság legközelebbi ülésén szeretném megtudni a hazai nemzetbiztonsági szolgálatoktól, hogy milyen információjuk van a médiában megjelentekről”.

Gyöngyösi Márton a külügyi bizottság felé jelezte észrevételeit:

“Máris jeleztem a külügyi bizottságnak az észrevételeimet, rendkívül furcsának találom az adatgyűjtés módját és az adatok kiszivárogtatását is. Remélem, hogy Szijjártó Péter külügyminiszer behívatja a kínai nagykövetet és magyarázatot kér minderre.”

A Blikk arról nem írt, hogy a kormánypárti politikusokat is megkereste volna, vagy ha mégis, azok reagáltak-e volna a hírre. Pedig mindenképp fontos lenne valamiféle hivatalos kormányzati reakció, a hírek szerint ugyanis Magyarországon több mint hétszáz személyt vontak megfigyelés alá.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!