Két nappal Orbán homofób uszítását követően máris zaklatni kezdtek egy könyvesboltot

Plakát

Rémisztő szintlépést jelent ez a szélsőjobboldal legújabb homofób gyűlöletkampányában, amelyhez most már a miniszterelnök is csatlakozott.

Két nappal azt követően, hogy Orbán Viktor a közrádióban lényegében áldását adta Dúró Dóra homofób könyvdaráló akciójára, ismeretlenek az alábbi plakátot helyezték ki egy budapesti könyvesbolt bejáratára:

Plakát
Forrás: Diétás Magyar Múzsa/Facebook

A plakáton szereplő “Magyar Ellenállás” a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom nevű szélsőjobboldali szervezet egy homofób mozgalma, amely melegellenes akciókat szokott lebonyolítani, tavaly pl. a Budapest Pride felvonulás ellen demonstráltak.

A plakát megjelenése kétségkívül szintlépést jelent abban a melegellenes gyűlöletkampányban, amelyet Dúró Dóra indított, amikor egy iratmegsemmisítővel ledarálta a Meseország mindenkié című mesekönyv egy példányát. Dúró azon akadt ki, hogy a könyv szerinte rá akarja erőszakolni az LMBTQ-propagandát a gyerekekre és “gyanútlan szüleikre”. Erre szerinte bizonyíték, hogy a mesékben szexuális kisebbségek is szerepelnek, egy karakter pl. homoszexuális, egy másik pedig transznemű. (Hozzátennénk: a szexuális kisebbségek mellett egyéb hátrányos helyzetű csoportokat is felvonultat a könyv, Dúró azokról viszont kényelmesen “megfeledkezett”, csak hogy ne kelljen ellentmondania a melegekkel riogató narratívájának.)

Orbánt vasárnapi Kossuth rádiós interjúja során kérdezték meg a könyvről. Akkor a miniszterelnök, határvonalat húzva “magyarok” és homoszexuálisok közé úgy fogalmazott: “a magyarok” toleráns emberek, de csak egy határig, amit ő a gyerekeknél húzna meg. A melegeknek címezve azt mondta: “hagyják békén a gyerekeinket”.

A plakát alig két nappal Orbán uszítását követően jelent meg a könyvesbolt ajtaján. Mint vasárnap emlékeztettünk rá: minden vezető politikusnak elévülhetetlen felelőssége van abban, hogy mit kommunikál a társadalom felé. Ez kiváltképp igaz a miniszterelnökre, aki ha azt közvetíti, hogy a homofób dehumanizálás elfogadható, könnyen felbátoríthatja a társadalom erre fogékony tagjait.

A plakátot látva sajnos minden jel arra mutat, hogy ez meg is történt. Ami riasztó, hogy hamarabb is, mint gondoltuk. A harmincas évek tényleg visszatértek?

Bővebben itt írtunk a miniszterelnök interjújáról:

A neonácizmust súrolja Orbán reakciója Dúró Dóra homofób provokációjára

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!