Orbán lényegében kitagadta a homoszexuálisokat a nemzetből

Orban200831harom 393624

Mint ismert: Dúró Dóra a napokban ledarálta a Meseország mindenkié című, az elfogadást, a toleranciát és a társadalmi sokszínűséget népszerűsítő mesekönyv egy példányát, amiért az szerinte rá akarja kényszeríteni az LMBTQ-propagandát a gyerekekre. (Bővebben ITT írtunk arról, hogy ez miért nem igaz. Röviden: a könyv nemcsak a szexuális kisebbségekről szól – habár azok is szerepet kapnak benne -, hanem minden olyan társadalmi csoportról, amelyet hagyományosan hátrányos megkülönböztetés ér Magyarországon. Nehezen érthető, Dúró szerint hogy kényszeríthetne rá bárkire bármit egy könyv, amit nem kötelező megvásárolni.)

Orbán a következő reakciót adta a Kossuth rádióban Dúró homofób akciójára:

„Az Európai Uniós ügyek is szövevényesek, na de ezek a viták, amelyek a homoszexualitás megítéléséhez kapcsolódnak, azok még szövevényesebbek. Egy egész műsor sem lenne erre elegendő, nem hogy egy-két perc. A lényeget illetően azt szeretném rögzíteni, hogy Magyarországon vannak jogszabályok, amelyek a homoszexualitásra vonatkoznak. Ennek az alapját egy rendkívül toleráns és türelmes megközelítés adja… tehát a magyarok türelmesek ezzel a jelenséggel szemben. Sőt, a magyarok olyan türelmesek, hogy az ilyen típusú demonstratív provokációkat is – nem mondom, hogy szó nélkül, de – jól viseljük. Tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy Magyarország a homoszexualitás tekintetében egy toleráns, türelmes ország. De van egy vörös vonal, amit nem lehet átlépni, és én ebben összegzem a véleményemet: Hagyják békén a gyerekeinket!”

Ha jól értjük a miniszterelnök gondolatmenetét, homoszexuális magyarok nem léteznek, vagy ha mégis, ők nem magyarok, a magyarok ugyanis nem lehetnek homoszexuálisok. Ha nem így gondolná, nyilván őket is “a magyarok” közé sorolta volna.

ebben az értelmezésben a homoszexualitás egy nemzetidegen jelenség, amit “a magyarok” legjobb esetben is csak eltűrnek.

Ha végigvisszük a logikát, a homoszexuálisoknak nemhogy felháborodniuk nem szabadna a Dúróéhoz hasonló akciókon, meg is kéne köszönniük, hogy egyáltalán megtűrik őket ebben az országban.

Bele sem merünk gondolni, mi vár a magyar melegközösségekre, ha az ország miniszterelnöke ilyen gondolatokat enged meg magának. Minden vezető politikusnak elévülhetetlen felelőssége van abban, hogy mit kommunikál “lefelé”, milyen normákat közvetít (ez a miniszterelnöke hatványozottan igaz). Az alapján, amit megfogalmazott, Orbán szerint a homoszexuálisok nem részei a nemzetközösségnek.

Amit mond, nemcsak elfogadhatatlan, nemcsak nem méltó egy vezető politikushoz, de egyenesen veszélyes is. Aki ilyeneket mond, vagy akár csak gondol, nem méltó arra, hogy embereket képviseljen, vagy vezessen. A dehumanizálás, a megbélyegzés nyílt előszobái az erőszaknak. Orbán ezzel a retorikával az erőszakra ad burkolt felhatalmazást.

Nincs normális ország, ahol a miniszterelnöknek egy ilyen kijelentés után ne kellene azonnal lemondania.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!