Tényleg nincs megállás: össztűz alá vették a 24.hu tulajdonosát is

Úgy tűnik, az Index elfoglalása tényleg csak a kezdet volt, a kormány a második legolvasottabb független online napilapnak számító 24.hu-ra is kivetette a hálóját. Múlt héten az elsők között számoltunk be róla, hogy az Index összeomlásának árnyékában a kormánysajtó észrevétlenül azt a Varga Zoltánt is betámadta, aki annak a Central Médiacsoportnak a tulajdonosa, amely több nyomtatott médiát és internetes portált, köztük a 24.hu-t is üzemelteti. Évekkel korábban ugyanezzel a módszerrel mentek neki Spéder Zoltánnak, az Index akkori tulajdonosának is, aki később a hírek szerint emiatt is dönthetett úgy, hogy megválik a laptól.

Varga a napokban interjút adott a Politicónak. A médiavállalkozó úgy fogalmazott: az Index után most ők kerültek a kormánysajtó célkeresztjébe, ami abból látszik, hogy változatos módszerekkel próbálják lejáratni őt.

Olyan cikkeket jelentettek meg róla pl., melyek szerint rosszul fizeti az alkalmazottait, vagy hogy nem fizet adót.

Varga szerint a kormány célja a lejáratókampánnyal, hogy sarokba szorítsák és demotiválttá tegyék őt, és hogy rávegyék, hogy váljon meg az alkalmazottaitól. Azt is kifejtette, hogy az Index után miért a 24.hu válhatott a kormány következő célpontjává. Szerinte az ijeszthette meg őket, hogy a Central Mediacsoport havi szinten 7,5 millió emberhez jut el, ami “félelmetes szám lehet a szemükben”.

Az Index összeomlásáról is kikérték Varga véleményét. A vállalkozó úgy fogalmazott: a portálnál kezdetben kevés változás lesz, kritikus hangvételű cikkek is megjelennek majd,

de ahogy közeledik a választás, úgy fogják csak a kormány által utasításba adott mondatokat közölni.

Bővebben a Varga ellen zajló lejáratóanyagokról itt olvashatnak:

Elkezdődött: a 24.hu tulajdonosát is célba vette a kormánysajtó

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!