Elkezdődött: a 24.hu tulajdonosát is célba vette a kormánysajtó

Miután a fél országot érthető módon hetek óta lefoglalja, ami az Index körül történik, keveseknek tűnt fel, hogy a kormánypárti sajtóban úgy tűnik, már ki is jelölték a kormány következő médiaellenfelét. A media1.hu vette észre, hogy lejáratókampány indult

az a Varga Zoltán médiavállalkozó ellen, aki az Index kiesésével piacvezetőnek számító 24.hu és több más internetes és nyomtatott médiumot működtető Central Médiacsoport tulajdonosa.

Az első cikkek Vargáról a Magyar Nemzetben jelentek meg, amik azt állították, hogy a vállalkozó úgy vett ki jelentős összegű osztalékot a cége által 2019-ben elért profitból, hogy közben a járvány kitörése miatt átmeneti bércsökkentést rendelt el a cégnél. A hírről később kiderült, hogy hazugság volt, a pénzmozgásra ugyanis sosem került sor. Varga a media1-nek azt nyilatkozta, az osztalékkifizetésre vonatkozó határozatot végül végre sem hajtották, mert meg akarták őrizni a cég likviditását.

A tények persze nem hatották meg a kormánysajtót, nem sokra rá újabb lejáratóanyagot közöltek le a Ripostban. A bulvárlap cikkében adóelkerüléssel vádolta Vargát, és azzal, hogy “trükközéssel” gyűjtötte össze a pénzt a Central megszerzésére. A Ripost a cikkben azt is felrótta Vargának, hogy egy a Libegő közelében található luxusingatlanjában olyan “baloldali politikusokat” és “magukat függetlennek hazudó médiamunkásokat” szokott vendégül látni, akik a lap által csak “Trükkös Zotyóként” emlegetett vállalkozó “kegyeit keresik”. A kormánypárti bulvárlap az állításhoz semmi bizonyítékot nem szolgáltatott, se fotót, de még az állítólagos kegykeresőket sem nevezte meg. Lehoztak viszont egy fotót Varga autójáról, ami a ház udvarán áll, és azt állították, hogy a bejáratnál biztonsági őrök védik az ingatlant.

Jelzi, hogy a kormány tényleg kijelölhette a legújabb médiaellenfelét a 24.hu személyében, hogy az utóbbi hetekben nemcsak a lap tulajdonosát, de az egyik újságírónőjét is támadás alá vették. A HírTV azt állította Kovács Angel Mariannáról, hogy arra használja az otthonát, hogy megsegítse Hadházy Ákosék kitöltetlen konzultációs ívekről szóló kampányát az ívek begyűjtésében. A kormánypárti csatorna többször fel is kereste az újságírónőt a lakásán (nem mellesleg egy kisgyerekes anyukáról van szó), sőt, egyszer még be is csengettek hozzá.

Aggodalomra adhat okot, hogy a Média1 szerint néhány évvel ezelőtt ugyanígy kezdődött az Index kálváriája is, amikor

az akkori tulajdonos Spéder Zoltánt is hasonló lejáratókampányokkal kezdték támadni a kormánypárti sajtóban.

A hírek szerint ez is szerepet játszhatott abban, hogy Spéder később eladta a lapot.

Egyelőre nem tudni, mik lehetnek a kormány szándékai, ha vannak egyáltalán, a 24.hu-val, de miután az Index összeomlásával jelenleg ők számítanak piacvezetőnek a magyar online sajtó piacán (az orbánista Origo mellett), sajnos egyáltalán nem tűnik elképzelhetetlennek, hogy ha őket jelölné ki a kormány következő célpontjának a független sajtó felszámolását célzó médiahadjáratában.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!