Aljas módszerre derült fény – Így tudnak százezreket megvezetni és sakkban tartani!

A 21 Kutatóközpont végzett felmérése rávilágított, hogy jelenleg Magyarországon a legszegényebbek között található meg a legtöbb Fidesz-szavazó. Az elemzők azt vizsgálták, hogyan függ össze a gazdasági kiszolgáltatottság és a pártpreferencia.

A vizsgálat eredményéből kiderült, hogy a vidéken élő fideszes vezetésű települések közmunkásai a legelkötelezettebb kormánypártiak.

A Tárki elemzője úgy véli, hogy a kormányellenesség ma luxusnak számít.

A felmérés eredményéből akár annak a feltételezésnek is utat lehetne engedni, hogy azokon a településeken, ahol a lakosság nagy része csak a közmunka révén jut bevételhez, azért magasabb a kormánypárt támogatottsága, mert félnek, hogy ha nem a fideszes jelöltre voksolnak, akkor elveszítik az állásukat.

Ebből pedig levonható lenne az a következtetés is, hogy a kormánynak nem célja felzárkóztatni a társadalom alsóbb rétegei között élőket, mivel a szegényebbeket könnyebb megvezetni,

hisz ha kiszolgáltatott helyzetben tartják az adott település lakóit, például a közmunka-program révén, akkor biztosított a szavazótáboruk.

Az atv.hu közlése szerint azonban a XXI. Század Intézet más következtetést vont le a felmérésből. Szerintük minden társadalmi osztályban a Fidesz a legnépszerűbb.

A Fidesz-titok címmel közölte tanulmányát a 21 Kutatóközpont, melyben arra keresték a választ, hogy mennyiben befolyásolja az emberek szavazatát a végzettség, a jövedelem, a vagyon, a munkahelyi beosztás, az internethasználat, a lakóhely vagy épp az etnikum. Az említett tényezők szerint csoportosították a válaszadókat, melynek eredményeként kapták, hogy a kormánypárt a legszegényebb, legalacsonyabb státuszú emberek körében a legnépszerűbb.

“Ezek az emberek jellemzően olyan környéken élnek, ahol a helyi hatalom és az országos hatalom is képes rájuk nyomást gyakorolni.

Azt találtuk, hogy minél több közmunkás van arányaiban egy településen, annál magasabb a Fidesz támogatottsága és az összefüggés különösen erős Fideszes polgármesterek által vezetett településen.”

– mondta az Egyenes beszéd című műsorban Róna Dániel politológus.

A kormányellenesség az egy luxus. Ahhoz, hogy valaki kormányellenes legyen, ahhoz fölkészültség kell, pszichikai tartás kell, médiafogyasztás kell, bizalom a saját jövőjében, hogy nem lesz ettől neki baja, akik ki vannak szolgáltatva, azok mind nem rendelkeznek ezekkel a tulajdonságokkal.” – fejtette ki az ATV híradójának Sík Endre, a TÁRKI vezető kutatója.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!