Blamázs! Senki sem fogadja Novák Katalint állami szinten Romániában!

Novák
Forrás: Novák Katalin/Facebook

Egyelőre nem tűnik túl sikeresnek az új magyar köztársasági elnök második külföldi útja. Novák Katalint ugyanis úgy tűnik, állami szinten senki sem fogadja Romániában.

Magyarország új köztársasági elnöke szombaton Gyulafehérvárra látogat, ahol a Magyar Református Egység Napjának díszvendége lesz, majd beszédet is mond Bethlen Gábor erdélyi fejedelem egész alakos szobrának leleplezésén – közölte az Erdélyi Református Egyházkerület sajtószolgálata. Ám a Népszava értesülése szerint a román államfő hivatalos programjában nincs nyoma annak, hogy találkozna Novák Katalinnal és a román média sem adott hírt arról, hogy Bukarestbe várnák a magyar köztársasági elnököt. Vagyis úgy tűnik, hogy

Romániában állami szinten senki sem hajlandó találkozni az új fideszes köztársasági elnökkel.

Amikor a Népszava az elnöki hivatalnál arról érdeklődött, hogy Novák Katalin programjában szerepel-e találkozó Klaus Iohannis román államfővel vagy a román kormány tagjaival, megkeresésükre lapzártáig nem kaptak választ. Mindez azt jelzi, hogy marad az utóbbi tizenkét évben alkalmazott „unortodox” magyar diplomáciai modell, mely szerint

a fideszes politikusok nem hivatalosan járnak át a szomszédos országokba, beszédeket mondanak és avatnak, „ez kvázi a miénk” szellemében.

Utoljára egyébként Göncz Árpád köztársasági elnök tett hivatalos látogatást Romániában, ahol a legnagyobb lélekszámú magyar kisebbség él.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!