„Erőszakos cselekményre” alkalmas késekkel tart oktatást a fideszes polgármester

A fideszes polgásmester késbemutatót tart - Forrás: betyarsereg.hu

Közelharcra alkalmas késeket tervez és a Betyársereg tagjainak tart „polgári túlélő oktatást” egy fideszes polgármester – fedezte fel a magyarnarancs.hu. Gyuricza László, Kerepes első embere sok száz, késekkel kapcsolatos videót töltött fel a Youtube-ra. A magyar betyárkésről például részletesen elmagyarázza: úgy tervezte, hogy „késharcra legyen alkalmas”, az elkészült példánynak pedig „húzóvágásnál a metszése nagyon jó”.

A fideszes polgármester szerint az általa tervezett kés „erdei munkára éppúgy alkalmas, mint erőszakos cselekményre,

ami hajdanán a betyárok sajátja volt”. A lap szerint Gyuricza nem beszél arról, hogy ez miért és kik ellen lehet fontos manapság, de aki akarja, nagyon is jól értheti.

A bemutatott betyárkés tokján a szélsőjobboldali Betyársereg címere látható, de a fideszes polgármesternek nem ez az egyetlen kapcsolata  a militáns szervezettel. Gyuricza „közös termékbemutatót” is tart Tyirityán Zsolttal, a Betyársereg vezetőjével.

Tyirityán „gyorsnak, hangtalannak” nevezi a kést, „amit nem kell tölteni”, majd hozzáteszi:

„Klasszikus kocsmai késeléshez alkották”, amelynek „pengevastagsága és hossza brutális”.

A fideszes Gyuricza Lászlónak nem csak a kések iránti vonzalma árulkodik szélsőjobbos elkötelezettségéről. A Deák téri gyilkosság ürügyén például verset írt, hivatali asszisztense pedig a Rend és Igazságosság Párt támogatója, aki egy internetes bejegyzésében az úgynevezett „érpataki modellt” dicséri.

Az erőszakos szélsőjobbhoz vonzódó, militáns fideszes polgármesterről szóló döbbenetes portré teljes egészében a Magyar Narancs csütörtökön megjelenő számában olvasható.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!