Totális kudarc – Megbukott a kormány hazugsága!

Fotó: Árvai Károly / kormany.hu

A Lánchíd állapota váltotta ki az elmúlt időszak egyik legnagyobb politikai csatározását. A kormánypárt Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármestert teszi felelőssé azért, hogy hagyja teljesen leamortizálódni Magyarország egyik jelképét, és érdemi lépések helyett, melyek a híd felújítására irányulnának, csak panaszkodni tud.

A kormányközeli Origo például azt írja, “a Lánchíd Budapest és a nemzeti összefogás jelképe, amely sajnos a budapesti főpolgármester kezében úgy porlad szét, mint gyenge habarcs a földrengés során”.

“Egyre több helyen lyukad át a Lánchíd vasburkolata”

– ezzel a bevezetéssel kezdődik az Index 2013-as cikke, tehát már akkor is rendkívül rossz állapotban volt a híd szerkezete. A cikkben megemlítik, hogy a Lánchíd állapotának és teherbírásának felmérését már 2011-ben elkészítették, ahol megállapították, hogy cserélni kell a pályalemezt, el kell végezni a korrodált acélszerkezetek javítását és korrózióvédelmét, a hídsarukat ki kell javítani, illetve a láncszerkezet szorulásait is meg kell szüntetni.

Magát a munkálatokat pedig már 2015-ben el kellett volna kezdeni,

ahol Lánchíddal párhuzamosan a Várhegyi alagutat is fel kellett volna újítani, azonban egyik munkálat sem kezdődött el!

A kormány most mégis azt kéri számon Karácsony Gergelyen, amit ők közel 10 évig, Tarlós István pedig 8 évig halogatott!

Egyértelmű, hogy Orbánék csak hasznot szeretnének húzni a híd rossz állapotából, hisz nekik 10 évig nem volt fontos a felújítás, most pedig, hogy ellenzéki vezetésű a főváros, egyből hangot adtak a Lánchíddal kapcsolatos aggodalmuknak.

Ráadásul a kormány köti az ebet a karóhoz, nem akarnak több pénzt biztosítani a fővárosnak az általuk is fontosnak tartott nemzeti szimbólum felújításához. Ehelyett inkább milliárdokat költenének látványpolitizálásra!

A kormány önző és kicsinyes lépései ellen azonban megérkezett az ellenzéki reakció. Az MSZP fontosnak tartja, hogy megkérdezze a lakosokat is, hogy szerintük melyik a fontosabb:

“Rakétát vagy hidat? Pénzszórást vagy pedig Lánchidat?”

– tette fel a kérdést az MSZP pártigazgatója, budapesti elnöke a Népszava közlése szerint.

A párt a főváros lakosaihoz fordul, hogy elmondják véleményüket az ügyben, szavazzanak, hogy melyiket tartják fontosabbnak. Molnár Zsolt elmondta, hogy Budapest közterületein plexiből készült szavazófülkéket fognak elhelyezni, ahol majd egy-egy műanyag kupakkal dönthetnek arról az emberek, hogy tűzijátékot vagy Lánchidat szeretnének.

Az MSZP pártigazgatója elmondta továbbá, hogy a kupakos akció a környezettudatosságról is szól, valamint arról, hogy a szabad véleménynyilvánítást – bármennyire is szeretné a kormány – nem szüntetheti meg.

Hozzátette: az erről szóló javaslatot a párt honlapján is alá lehet írni, hogy ezt a nyolcmilliárd forintot, melyet most a kormány csak elszórna, kapja meg a főváros, hogy a Lánchidat a következő időszakban méltóképpen fel lehessen újítani.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!