Bődületes hazugsággal kommentálta Varga Judit Orbán vereségét

Döbbenetes hazugsággal kommentálta Varga Judit az Európai Bíróság mai döntését. Ismeretes, a Bíróság ítélete szerint a magyar kormány által 2017-ben elfogadott civiltörvény sérti az uniós jogot, ezért vissza kell vonni. Nem tudjuk, Vargának mi járhatott a fejében, mert ezt a döntést volt ma képes úgy kommentálni az MTI-nek, hogy

a bíróság ítélete szerinte megerősítette a törvény jogszerűségét.

Ez már csak azért is furcsa, mert az ítélet a jogszabályt “hátrányosan megkülönböztetőnek” és  “indokolatlanul korlátozónak” minősítette. Varga azt mondta, a kormány azért nem ért egyet a bíróság álláspontjával, mert szerintük a magyar szabályozásban előírt nyilvántartásba vételi és közzétételi kötelezettségek nem nehezítették meg a támogatott szervezetek finanszírozását vagy működését. A kormánynak azt a narratíváját próbálta hangsúlyozni, ami szerint a társadalom részéről “jogos elvárás, hogy a civil szervezetek finanszírozásuk forrására is kiterjedően átláthatóan működjenek”.

Varga azért hazudik, mert a törvényjavaslatnak nyilván nem az átláthatóság növelése volt a célja, hanem az egyes szervezetek megbélyegzése. Ezt bizonyítja, hogy a törvény arra kötelezte őket, hogy bizonyos mennyiségű külföldi támogatás esetén megbélyegzően minden kiadványukon és a honlapjukon feltüntessék, hogy „külföldről támogatott szervezetnek” minősülnek.

Hogy ennek mi köze lett volna az átláthatósághoz, arról Varga természetesen nem beszélt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!