Kiderült mitől félnek a magyarok a legjobban – nem a koronavírustól!

Az Ipsos globális kutatásában 27 ország, 18 ezer lakosának megkérdezésével végzett kutatás szerint a világ lakosságát továbbra is első helyen a COVID-19 járvány foglalkoztatja. A május végi felmérés eredménye alapján az általános hangulat tovább javult, de Magyarországon mintha más lenne a helyzet.

A kutatásban résztvevő 27 országban az emberek 45 százaléka mondja azt, hogy jó irányba mennek a dolgok, ami sokéves pozitív rekordot jelent, ám Magyarországon csak a lakosság 30 százaléka ilyen optimista, 70 százalék szerint rossz irányba mennek a dolgok. De nem csak ez az egyetlen jelentős eltérés más országokhoz képest. Míg a 27 mért ország közül 18-ban, és világszinten is első számú veszélynek nevezhető a koronavírus, addig Magyarországon még dobogós helyet sem ért el, csak negyedik legveszélyesebb problémaként jelölték meg a magyar megkérdezettek.

A magyarok az egészségügyet jelölték meg fő veszélyforrásként!

Ebben viszont világelsők lettünk, 59 százalék választotta az egészségügy helyzetét a legveszélyesebbnek (a 27 ország globális átlaga 25 százalék)! Ismerve a hazai viszonyokat, hazánkban második helyen végzett a pénzügyi/politikai korrupció 50 százalékkal, majd a szegénységtől, társadalmi egyenlőtlenségtől való félelem 41 százalékkal, és csak utána kullog a koronavírus egy erősen leszakadó 32 százalékos eredménnyel.

ipsos globalis felmeres

Az Orbán kormány és a NER eredményességét mutatja, hogy a kutatás szerint

Magyarország az egyetlen olyan állam Oroszország mellett, ahol a járvány májusban nem fért be az első három legfőbb társadalmi probléma közé.

Mindez jól mutatja, hogy bár most Orbán ünnepelteti magát, amiért valami óriási szerencsének köszönhetően elkerült minket a járvány legkeményebb része, lenne mit tenni az országban, súlyos és mély társadalmi problémák húzódnak a mélyben.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!