Ez kiverte Orbánnál a biztosítékot: megüzente mit vár el a polgármestertől

Nemrégen írtuk meg, hogy Dézsi Csaba -a botrányosan távozni kényszerülő Borkai Zsolt győri polgármester fideszes utódja-

lázadással felérő döntést hozott,

megvonta az értékelhetetlen teljesítményt nyújtó győri focicsapat 290 milliós támogatását. Petrov Iván, a polgármester tanácsadója ennél is tovább ment, mikor azt mondta az ügy kapcsán, hogy A VÁROS CSAK AZ ÉLSPORTOT KÍVÁNJA TÁMOGATNI, DE A MAGYAR FOCI NEM TARTOZIK EBBE BELE”!

Sejteni lehetett, hogy ugyan a győriek egy jó része egyetért a döntéssel, és az ország lakosságának nagyobbik része sem öntene ennyi pénzt a fociba, ez bizony Orbánnál ki fogja verni a biztosítékot. Úgy is lett, és bár Orbán nem szólalt meg a kérdésben, de megszületett egy cikk a Nemzeti Sport oldalán, a cikket pedig a lap főszerkesztője, a Puskás-ügyek hivatalos nagykövete, Orbán kedvenc sportújságírója, Szöllősi György jegyzi. Nem nehéz ebből kitalálni, mit is gondol a miniszterelnök a kérdésről.

Szöllősi azt nehezményezi, hogy Győr bár az ország egyik leggazdagabb megyeszékhelye, amelynek csak az iparűzési adóból származó bevétele meghaladja a 20 milliárd forintot és milliárdos nagyságrendben támogatja a kultúrát, arra hivatkoznak, hogy nincs pénz. (Mi tesszük hozzá, hogy a polgármester azt mondta, hogy erre a teljesítményre nincs pénz.)

“Szimpla népszerűség-hajhászásnak tűnik tehát a sikertelenség esetén persze sosem közkedvelt „futballozó emberek” ellen hangolni a polgárokat.”

– üzen a cikkben Orbán Szöllősi, és hozzáteszi, hogy a kért támogatás pedig nem a profi focistáknak, hanem az utánpótlásnak szól. Nem mintha ahhoz semmi köze nem lenne a klubnak. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, de szinte biztosak vagyunk benne, hogy a következő hír az lesz, hogy mégiscsak kap a győri foci egy pár száz millió forintot.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!