Alig választották meg polgármesternek, rögtön belerúgott Orbánba

A januárban megválasztott győri polgármester, Dézsi Csaba András komoly lépésre szánta el magát:

megvonta a focitól a 290 millió forintos önkormányzati támogatást!

Az igaz, hogy a magyar másodosztályban a hatodik helyen áll Győr csapata, így valóban aránytalannak tűnik a támogatás mértéke, ám azt is tudjuk, hogy Orbánnál csak azok fekszenek jól, akik támogatják a futballt.

A tulajdonos, Mányi József szerint egy zárt körű megbeszélésen jelentette ki a polgármester, hogy ne számítsanak a jövőben a 290 millió forintos önkormányzati támogatásra. Ez hihetőnek tűnak annak fényében, amit a Facebookon üzent a focistáknak Dézsi: Ezt a lelketlen, szívtelen, munkának nem nevezhető teljesítményt nem vagyok hajlandó pénzzel honorálni.  Ha ezt munkának nevezném, amit a győri ETO színeiben futballozó emberek manapság produkálnak a pályán, az sértő lenne azokra a győri dolgozó emberekre, akik munkával keresik meg nap mint nap a kenyerüket.”

A polgármester tanácsadója, Petrov Iván még ennél is tovább ment. Petrov sem a levegőbe beszél, ért a sporthoz, a győri úszóklub vezetője, az ifjúsági válogatott kapitánya. Ő így fogalmazott:

A város csak az élsportot kívánja támogatni, de a magyar foci nem tartozik ebbe bele,

mert szerinte az élsportoló az, aki a napjának a nagyobb részét tölti felkészüléssel, mint pihenéssel, a futballisták pedig nem ezek.” Mindezzel egyetértünk mi is, de ezt azért kemény lehet így Orbánnak olvasni, aki valószínűleg nem ezt várta a Fidesz újonnan megválasztott polgármesterétől.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!