Sarokba szorították Orbán: ha erre nemet mond, akkor minden várost el fog veszíteni

Úgy tűnik, kezdenek magukra találni a szocialisták, legalábbis ezt sugallja legutóbbi sajtótájékoztatójuk, amelyen egy mindenkit érintő problémára nyújtottak egy eredeti megoldási javaslatot.

Mindnyájan tapasztaljuk, hogy miközben az üzemanyag ára az egekben van, addig a közúthálózat igencsak elhanyagolt állapotban van. Nem is kezdünk bele a példák felsorolásába, mert két hétig csapkodhatnánk a billentyűzetet. A fő probléma azonban az, hogy

az üzemenyagárak jelentős részét a jövedéki adó teszi ki, nem pedig a világpiaci ár miatt kerül ennyibe a tankolás!

Itt jön a képbe a szocialisták ötlete, ha fizetünk egy adót a közlekedés miatt, akkor abból kellene valamit vissza is csurgatni az utak állapotának a javítására! Méghozzá úgy, hogy

a jövedéki adó harmadát, 250 milliárd forintot utaljon vissza az állam az önkormányzatoknak!

Ugyanis, az önkormányzatok már így is teljesen ki vannak véreztetve, most még az iparűzési adó elvonásának a réme is ott lebeg a fejük felett, így sokszor a közlekedési infrastruktúra fejlesztésén próbálnak meg spórolni, aminek a levét, valljuk be, mindannyian iszunk, pártállástól függetlenül.

Két dologban mindenki biztosan egyetért, politikai hovatartozástól függetlenül: az üzemanyag sokba kerül, és hogy az utak rossz állapotban vannak, a kátyú pedig nem kíméli sem a fideszes, sem az ellenzéki autók futóművét.

A sajtótájékoztatót itt tudják megnézni:

Önnek van ötlete, melyik útra kellene fordítani a pénzt? Kérjük írja meg kommentben!

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!