Rogán Antal minden eddiginél több pénzünket akarja elszórni az idei tűzijátékra

Több miniszter mellett Rogán Antalt is meghallgatták tegnap a parlamentben, az ülésen az augusztus 20-i tűzijátékkal kapcsolatban is kifejtette a véleményét.

Rogán az ülésen a turizmus kapcsán kifejtette: ha nem tört volna ki az orosz-ukrán háború, akkor reális esély nyílt volna arra, hogy az ágazat teljesítménye 2022-ben meghaladja a 2019-es szintet. Hozzátette: a háború ellenére is rekordévre számítanak az elmúlt két esztendőhöz képest: főleg a belföldi turizmus bővülése nyomán csupán 10 százalékkal marad el a szálláshelyeken töltött vendégéjszakák száma a 2019-es szinttől.

Közölte, nem felelnek meg a valóságnak azok a sajtóinformációk, amelyek a szállodák számának drasztikus csökkenéséről szólnak. A rendelkezésre álló adatok szerint ugyanis jelenleg 992 szálloda működik az országban, míg 2019-ben 945 volt.

Rogán arról is beszámolt, hogy az elmúlt években az állam összesen mintegy 260 milliárd forint támogatást nyújtott elsősorban szálláshelyfejlesztésre, illetve a vendéglátás számára a pandémia okozta károk enyhítésére, turisztikai attrakciók támogatására, strand- és turisztikai infrastruktúra fejlesztésére, a többi között kikötők, kerékpárutak megvalósítására.

A miniszter sikerként értékelte a magyar szereplést a Dubaji Világkiállításon, ahol a magyar csapat a második helyen végzett. Ez arra ösztönzi a kormányt, hogy hasonló erőfeszítéssel készüljenek a következő, Japánban megrendezendő expóra – magyarázta.

Célnak nevezte azt is, hogy népszerűsítsék a vidéken élő magyarok körében a fővárost.

Ennek érdekében augusztus 20-án Európa legnagyobb tűzijátékát kívánják megrendezni az állami ünnep alkalmából.

Ez szervesen illeszkedik ahhoz az irányhoz, amit tavaly kezdett el a Fidesz, hogy augusztus 20-át a legdrágább és leglátványosabb állami ünnepnappá emelje: a tavalyi ünnepen sosem látott rongyrázás valósult meg, a jelek szerint az idei évben még ennél is nagyobbat terveznek.

A Pride-ot kenterbe verte a Fidesz giccsfelvonulása: “Máris Soros az államfő, vagy mi van itt?”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!