Tavaly a NER emberei mellé szegődött a szerencse – Milliókat kaptak az állami cégtől

Úgy tűnik, hogy a kormányközeli emberek mellé szegődött tavaly a szerencse. A 24.hu összesítette a Szerencsejáték Zrt. tavalyi szponzorációs szerződéseit, melyből kiderült, hogy melyik kormányközeli üzletember, mennyi állami pénzhez jutott a monopolhelyzetben lévő állami vállalattól.

Az ország egyik legsikeresebb gázszerelőjének, Mészáros Lőrincnek az érdekeltségébe tartozó Kultúra a Magyarságért Nonprofit Kft. augusztusban kapott egy 15 millió forintos szponzorációs szerződést. Nem ez volt azonban az első eset, hogy a Szerencsejáték Zrt. megtámogatta kicsit Mészáros cégét, ugyanis mikor Orbán legjobb barátja felvásárolta 2017-ben a borászati céget, melyet átalakított kulturális céggé, az állami vállalat egyből jelentkezett, hogy 9 millió forinttal támogassa azt.

A Nacsa Olivér résztulajdonában lévő Showtime Event Kft. is jól járt, ők 10 millió forintot kaptak.

Novemberben a Mikulásgyár Alapítványnak is jutott 90 millió forint a lottóvállalattól, melynek már két éve Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata az arca.

Bessenyei István (Sarka Kata párja) érdekeltségével, a Budapest Tenisz Centrum Nonprofit Kft.-vel is kötött egy 15 millió forintos szponzori szerződést a Szerencsejáték Zrt., aminek a tulajdonosa az Excellent Game Mozgásakadémia és Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft., amiben pedig Rogán Antal volt felesége az egyik felügyelőbizottsági tag. Bessenyei másik cége egyébként 2018 végén kapott 40 milliót az állami cégtől.

Novemberben az a Truck Race Promotion Kft. kapott 23 milliót, melyben 2017 óta tölt be pozíciót Szijjártó Sarolta, a külgazdasági és külügyminiszter testvére.

A cég amúgy mióta Szijjártó Péter testvére is ott van, közel 300 millió állami szponzorforintot kapott.

A Lezsák Sándor-féle Lakitelki Népfőiskola területén működő Nimród Footgolf Sportegyesület pedig 7,5 millióval lett gazdagabb az állami cégnek köszönhetően.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!