Bejelentették: uniós csúcs elé vinnék Orbán összes ügyét

Hiába halasztotta el a Néppárt február elején a Fidesz felfüggesztésének kérdését, úgy tűnik, továbbra sem oszlanak a viharfelők Orbán feje fölül. Erre utal, hogy Manfred Weber keddi sajtótájékoztatóján nem kevesebbet jelentett be, mint hogy

kérvényezni fogja az Európai Tanácstól, hogy haladéktalanul vigye uniós csúcs elé a magyar kormánnyal szemben indított 7-es cikkely szerinti eljárás ügyét.

Weber úgy fogalmazott: botrányos az Európai Tanács tökölése a témában, a Lisszaboni Szerződés is arra kötelezi ugyanis őket, hogy mielőbb megtárgyalják a jogállamiság védelmében indított ügyeket. A politikus tényleg nagyon súlyosnak tarthatja a helyzetet, az eljárás megtárgyalására ugyanis azt javasolta, hogy azt tegyék

akár egy külön uniós csúcson, ha szükséges.

“Az ET elnökéhez, Charles Michelhez fogok fordulni, akit arra kérek, hogy haladéktalanul hívjon össze egy uniós csúcsot az ügyben, az ugyanis nem tűr halasztást” – mondta.

Ha Weber sikerrel jár, úgy az a korábban teljesen elképzelhetetlen helyzet állhat elő, hogy Orbán összes mocskos ügyét egy külön uniós csúcs keretében fogják tárgyalni. Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője is érzékelhette, mekkora lehet a baj, gyorsan ki is adott ugyanis egy közleményt, amiben megpróbált úgy tenni, mintha a Fideszt egyáltalán nem aggasztaná a dolog, csak mielőbb le akarnák zárni az ügyet. Deutsch úgy fogalmazott, itt az ideje “véget vetni a boszorkányüldözésnek”.

Itt megtekinthetik Weber bejelentését:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!