Zűrös figurára bízta Orbán a fegyver beszerzéseket – egyszer már lebuktatták

Az országnak egy német lapból kellett értesülnie róla, hogy rekord mennyiségű fegyvert vásároltak Orbánék, a külföldön eladott német fegyverek negyede Magyarországra érkezett csaknem 1,8 milliárd euró értékben. 612.000.000.000 Ft.

A Haderő- és Hadiipari fejlesztéseket koordináló kormánybiztos -aki felelős a beszerzésekért- Maróth Gáspár, annak a Maróth Miklósnak a fia, aki ma  a Magyar Tudományos Akadémiától elvett intézetek, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózatot irányító testület vezetője, ahova az uniós kutatásfejlesztési milliárdok érkeznek. Ne is akadjunk ki ezen, tudjuk, családbarát kormányunk van, saját lábán áll itt mindenki.

Ami ennél durvább, hogy Maróth Gáspár neve egyszer már feltűnt egy igencsak zűrös ügyben,

köze lehetett több milliárd forint állami pénz eltüntetéséhez!

Ugyanis, még 2015-ben több tízmilliárd forintot adott az EU diagnosztikai gépekre, CT-kre, MRI-kre, röntgenekre. Egy kartell azonban rögtön rácsapott a pályázatokra és megszervezte, hogy csak túlárazva vehessenek ilyesmit a kórházak, előre leosztott lapok szerint. A Gazdasági Versenyhivatal el is kezdett egy vizsgálatot, a lefoglalt iratokban pedig ilyen tartalmú emailek tűnnek fel:

“Hozzánk van írva, nem a tiétek? Senki nem tud semmit, és holnap beadás… 🙂 Más, hová kell nekünk ellen adni? Papa úgy tudom tiétek! Úgy írtuk be! Azt tudom csak hogy nekünk hova kell ellent adni!  “

“Be kell állni a sorba azt jelentette, hogy asszisztálni kell a tenderek felosztására irányuló együttműködéséhez, azaz ahhoz, hogy egyáltalán indulhassunk a tendereken, megmondják, hogy melyeken induljunk, hova szállítsunk.”

20 százalékot kell visszaosztani ahhoz, hogy valaki bekerülhessen a tuti kartellbe, így ennyire felül kellett árazni a gépeket ahhoz, hogy a cégnek is legyen haszna rajta.

Ez a nyilvánvaló rablássorozat pedig a GVH egyik döntése szerint, a mostani fegyverbeszerzéseket koordináló

Maróth Gáspár közreműködése és koordinálása mellett történt!

Igencsak furcsa, hogy az említett GVH döntésben Maróth mellett feltűnik még Harmat Sándor neve is, aki  leginkább arról ismert, hogy ő volt az egyik első ember Magyarországon, akit ipari kémkedés miatt elítéltek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!