Orbán nem tudja mit kezdjenek ezzel: a fideszes szavazók is Karácsonnyal értenek egyet

A Liget Projekt leállítása Karácsony Gergely kampányígéreteinek egyik központi eleme volt, melynek tárgyalását a főpolgármester el is kezdte a kormánnyal. Persze a racionalitás mentén, a Fővárosi Közgyűlés elfogadta Karácsony a Liget-projektre vonatkozó javaslatát miszerint ne épüljenek új épületek  a parkba.

Lehetséges, hogy ennek a kampányígéretnek jelentős hatása volt Karácsony győzelmére, legalábbis ez derül ki a Publicus intézet felméréséből. Ugyanis a

Fidesz szavazóinak 45 százaléka csak azon épületeket építtetné meg, amiket már elkezdtek.

Ez pedig szinte teljes átfedésben van az ellenzéki szavazók és a főpolgármester elképzelésével. A kutatásból az is kiderül, hogy a legtájékozottabbak a DK és az MSZP szavazói a kérdésről, akiknek 95, illetve 93 százaléka hallott a friss eseményekről. A Momentum szavazóinak 87, a Fidesz-szavazóknak pedig 79 százaléka volt képben.

varosliget felmeres2 publicus

Összességében a budapestiek 74 százaléka, csaknem háromnegyede van a valamilyen formában való leállítás mellett: nagy többségük (60 százalék) azt mondja: a már elkezdett épületek felhúzását fejezzék be, de új építkezésekbe ne kezdjenek. Közelíti egymást azoknak a száma, akik minden építkezést leállítanának (14 százalék) és azoké, akik az eredeti tervek szerint mindent megépítenének (16 százalék).

Mindez azt mutatja, hogy ez a téma jelentős hatással lehetett Karácsony Gergely nem várt mértékű győzelmére, és a Fidesz nagyon benézte azt, hogy mit is gondolnak erről a saját választói.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!