Felháborító választ adott a kormány a kórházak tartozására reagálva!

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a kórházi beszállítók a lejárt tartozások rendezése érdekében, utolsó reményként, levélben fordultak Orbán Viktorhoz.

A miniszterelnöknek írt levélben kifejtik, hogy október végére a kórházak tartozása 64 milliárd forintra rúgott, az összeg kétharmadának pedig már több mint két hónapja lejárt a fizetési határideje.

A helyzet azért is kifejezetten drámai, mivel sok egészségügyi beszállító már a csőd szélén áll, és ha ezek tönkremennek,

a kórházaknak nem lesznek se gyógyszereik, se eszközeik!

A beszállítók arra is felhívják a figyelmet, hogy a kifizetésekkel kapcsolatos bizonytalanság a betegellátásban is zavarokat okozhat, így a kormány mielőbbi közbenjárását kérik.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormánynak nem szabad halogatnia a dolgot, azonnal cselekedniük kell, valamint arra kérik a kormányt, hirdessenek egészségügyi válsághelyzetet.

A párt szakpolitikusa, Komáromi Zoltán elmondta, hogy a jelenlegi helyzet nem mostanában kezdődött, évek óta ezzel a problémával küzd az ágazat,

mivel a kormány az egészségügy helyett, másra fordítja az adófizetők pénzét.

A helyzetet végül a Fidesz is kommentálta, közleményükben kiemelték, hogy a kórházakat még a Gyurcsány-kormány adósította el 2010 előtt (bár Gyurcsányék óta eltelt tíz év, de a Fidesznek nem volt elég ez az idő ahhoz, hogy a stadionok mellett foglalkozzanak a valóban fontos dolgokkal is).

A kormánypárt továbbá sikerként könyveli el azt, hogy mióta hatalmon vannak, a 2010-es állapothoz képes, a felére csökkentették a kórházak adósságát, így az már csak 60 milliárd körül mozog.

“A kórházak működése nemcsak pénzügyileg stabilabb, hanem folyamatos a kórházak fejlesztése is. Jelenleg is zajlik Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztése, Dél-Budán Európa egyik legmodernebb kórházának megépítésére készülünk, amelynek építését Gyurcsányék meg akarják akadályozni” – áll a párt közleményében.

Nem tudom mennyire hiteles azt közölni, hogy minden az előző vezetés hibája, ami óta eltelt közel 10 év,

pláne úgy, hogy a kormány 8 év alatt közel 800 milliárd forint közpénzt költött a focira.

Orbánnak ezek szerint van egy rangsor a fejében, mik a fontos dolgok egy ország életében, és úgy látszik a sport előbbre való mint az egészségügy.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!