Sötét jóslattal állt elő Orbán – új információkat kapott?

A Pozsonyhoz tartozó Dévényben vasárnap a magyar közmédiának mondott tőle szokatlan mondatokat Orbán Viktor. Orbán a 30 évvel ezelőtti csehszlovák rendszerváltásra emlékezett szlovák és cseh kollégájával, valamint a lengyel külügyminiszterrel.

„Nehéz próbatétel előtt állunk…nehezebb idők jönnek, mint az előző évek voltak”

Mindezt arra vonatkozólag mondta, hogy az előrejelzések szerint a nyugat-európai gazdaságokra hidegebb, borúsabb idők jönnek. Ezek a mondatai azt mutatják, hogy a Matolcsy-Varga párbajból valószínűleg Varga álláspontját osztja a kormányfő, miszerint véget ért az aranykor.

A kötelező kormányfői optimizmussal azt mondta, hogy „Mi azt reméljük, hogy a saját lábunkon is meg tudunk állni, hogy ez így van-e, ez most elválik”. Ez azonban tényleg csak kincstári optimizmusnak ahat annak a függvényében, hogy a a közép-európai országok exportjának 85 százaléka az Európai Unió nyugati részébe irányul.

Magyarországot kimondottan hátrányosan érinteti az autógyártás lassulása, ennek már érződnek hatásai most is, többek között elbocsájtásokban, amik az elkövetkező években felgyorsulhatnak. Valószínűleg mindezt látja Orbán is, és elkezdte a saját tábor meggyőzését arról, hogy ami most jön, az nem az ő bűne lesz.

Pedig akár elismeri akár nem, ő silányította az országot egy összeszerelő üzemmé.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!