Polt is elpártolt Orbán mellől? Sokkoló fordulat a Microsoft-ügyben

A várakozásokkal ellentétben az ügyészség nem utasította el a feljelentéseket a Microsoft-ügyben.

Tovább gyűrűzik a Microsoft-botrány. Alighogy tegnap megírtuk, hogy a Transparency International az amerikai hatóságokhoz fordult az ügy kivizsgálásáért, és a Microsoft pedig szerződést bontott a Mészáros Lőrinc-féle T-Systemsszel (valószínűleg a botrány hatására), már robbant is a hír, miszerint az ügyészség

kiegészítést rendelt el az ügyben tett feljelentésekhez.

Ismeretes, augusztus 2-án és 6-án érkezett két feljelentés az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészséghez. Bár sokan arra számítottak, az ügyészség valamiért nem csuklóból elutasította azokat, hanem kiegészítést rendelt el melléjük. Mint írták, erre azért volt szükség, mert hiába kérték be az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumától 2019. július 24-én a rendelkezésükre álló dokumentumokat, ezt az amerikai hatóság a mai napig nem küldte meg nekik.

Arról, hogy az ügyészség szerint valóban történt-e bűncselekmény, illetve hogy megállapítható-e ennek a gyanúja, elvileg ugyan csak a feljelentés kiegészítése után lehet dönteni, de a NER mércéjével mérve már az is beszédes fordulatnak számít, hogy egyáltalán tudomásul vették, hogy feljelentést tettek (ergo szerintük is van miért feljelentést tenni, az ügy létezik). Kíváncsian várjuk, mit fog szólni Orbán ehhez a fordulathoz.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!