Mészáros Lőrinc megkapta az első pofont – ez még sokáig fájni fog

A Microsoft Magyarország felbontotta eddigi szerződését a T-Systems-szel – értesült a hvg.hu, információikat a Microsoft részéről megerősítették. A cég azzal indokolta döntését, hogy évről évre felülvizsgálják a partnereikkel kötött megállapodásaikat, és “követve a sztenderd üzleti gyakorlatunkat, úgy döntöttünk, hogy nem újítjuk meg az augusztus 31-ével lejáró megállapodásunkat a T-Systems-szel”.

Véleményünk szerint, a döntés ahhoz köthető, hogy

a Mészáros Lőrinchez közeli 4iG felvásárolja a T-Systemset, így a továbbiakban már nem akarják a nevük adni ehhez a céghez.

Persze ez csak feltételezés a részünkről, de elég nehéz elképzelni, hogy egyébként egy a piacon meghatározó részesedeéssel rendelkező távinformatikai céggel miért is akarna szerződést bontani a Microsoft.

A jelenlegi döntés azt is jelenti, hogy a T-Systems ezentúl nem vehet közvetlenül a Microsofttól forgalmazás céljából termékeket, megszűnt közöttük a partneri megállapodás. Ez érinti például a cégcsoport által árusított számítógépeket is, ezentúl valószínűleg Mészárosnak is a viszonteladóknál kell majd alkudoznia az árra, és nem tud közvetlenül a Microsofttól vásárolni.

Igen erős jelzés ez, egy amerikai tulajdonú multitól.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!