Szijjártó intézte az elmúlt évek egyik legnagyobb szélhámosságát!?

Nemrég került nyilvánosságra a Magyar Nemzeti Kereskedőház utolsó mérlege, mely szerint az állami cég megszüntetése előtt még csinált egy 491 millió forintos veszteséget – közölte 444.hu.

A Magyar Nemzeti Kereskedőházat még 2012 végén hozta létre a külügyminisztérium, miután Szijjártó Péter került az élére. A cég feladata az lett volna, hogy segítsen a kis- és középvállalkozásoknak külföldi piacokat felkutatni, ezáltal felpörgetni a magyar exportot.

Az MNKH sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de működésének hat évében sikerült az állami szervezetnek jó pár botrányos ügybe belekeverednie.

Az egyik legemlékezetesebb a Tarsoly Csaba-féle Quaestorhoz kapcsolódik. Szijjártóéknak órákkal a Quaestor összeomlás előtt sikerült kimenekíteni az MNKH 4 milliárd forintját, mivel valamiért az állami cég pont ott tartotta a tőkéjét.

Szijjártó Péter és Tarsoly Csaba együtt nyitották meg Moszkvában a magyar kereskedőházat, melyről később a külügyminisztérium azt nyilatkozta, hogy nekik semmi közük hozzá.

Később arra is fény derült, hogy a kereskedőházak bizonyos esetekben a Fidesz kifizetőhelyeként működött, üzleti kapcsolatba került vele a miniszterelnök több családtagja is, valamint a NER fontos külföldi szövetségesei.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!