A botrányok ellenére újra Jakab Pétert választották meg a Jobbik elnökének

Nagy többséggel Jakab Pétert választották meg a Jobbik elnökének

– derül ki a párt szombat délutáni közleményéből.

Az eddigi elnök Jakab Péter a párt tisztújító kongresszusán a szavazatok 71,4 százalékát kapta meg, kihívója, Stummer János a 27,8 százalékát. A kongresszuson 245 küldött élt a szavazati jogával, közülük 243-an adtak le érvényes szavazatot.

Jakab győzelmére úgy reagált a Facebook-oldalán:

Ma jobbikos harcostársaim újabb két évre megbíztak a párt vezetésével. Köszönöm a felhatalmazást, köszönöm a bizalmat! Soha nem adjuk fel!

A posztra eredetileg hárman jelentkeztek, de az alapszervezetek jelölése után csak ketten maradtak versenyben. Jakabot a párt alapszervezeteinek 79,48 százaléka, míg Stummert a szervezetek 20,08 százaléka támogatta indulási szándékában. Volt egy harmadik induló is, Nagy Rudolf, de mögé csak a szervezetek 0,42 százaléka állt be, így ő nem érte el az elnökjelöltként való induláshoz szükséges 20 százalékos támogatottsági szintet.

A Jobbik már szemlátomást olyannyira Jakab pártja, hogy az elnökön az elmúlt napok botrányai sem fogtak: pár napja derült ki, hogy egy tavaly év végi jobbikos rendezvényen Szilágyi György, a párt alelnökének huszonéves élettársát a Jobbik egyik helyi jelöltje a nő állítása szerint megpróbálta megerőszakolni. Bár Szilágyiék panaszt tettek az elnökségnél, állításuk szerint Jakabék semmit nem tettek az ügy tisztázása érdekében, emiatt a napokban rendőrségi feljelentést tettek az eset miatt. Jakabék tagadták, hogy tudtak volna az esetről. Állításuk szerint csak nemrégiben jutott a tudomásukra, akkor azonnali vizsgálatot rendeltek el a pártban. További részletek:

Súlyos szexuális botrány robbant a Jobbikban – ez mindent boríthat a parlamentben is

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!