Trump szűkebb köréből mentek neki Orbánnak – nem jó jel a találkozó előtt

Orbán jövő hétfői washingtoni látogatása előtt kezdenek gyülekezni a viharfelhők a feje felett, mert a látogatása nem aratott osztatlan sikert, Trump saját pártjában is vannak, akik ettől nem felhőtlenül boldogok.

Például, a szenátus külügyi bizottságának republikánus elnöke, James E. Risch és a párt 2016-os elnökjelölje, Marco Rubio sem helyesli Orbán fogadását. Közös levelet írtak a bizottság rangidős demokrata tagjával, Robert Menendezzel és Jeanne Shaheennel együtt, és arra szólítják fel Trumpot, hogy a találkozón

tegye szóvá  a magyar demokrácia leépítését!

Levelükben felsorolják azt a számos nemzetközi szervezetet, amelyek már eddig is dokumentálták, hogy Magyarországon „a szabadság, a joguralom és a kormányzás minősége gyakorlatilag minden mutató szerint hanyatlik.”

Külön bekezdést szenteltek annak, hogy Magyarország NATO-tagként mennyire közel került Oroszországhoz. Szóvá teszik az energiafüggőségünket, a letelepedési kötvényeket és az orosz tulajdonú Nemzetközi Beruházási Bank ideköltözését, mely sokak szerint Putyin kémhálózatának fedőszerve lesz.

Kíváncsian várjuk, mi lesz a találkozó végkimenetele, és vajon Trumpnak mi a fontosabb, egy újabb zsíros fegyverüzlet Orbánnal, vagy a kelet-európai stabilitás, és az orosz befolyás csökkentése a térségben.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!