Megszállta az ellenzék az MNB – másképp ez nem történhetett volna meg!

Két kormányzati tanulmány is megjelent a napokban, az egyiket a Magyar Nemzeti Bank, míg a másikat a Varga Mihály pénzügyminiszter vezette Nemzeti Versenyképességi Tanács jegyzi. Mindez abból a szempontból érdekes, hogy gyökeresen szembemegy az Orbán Viktor – Parragh László duó eddig hangsúlyozott társadalompolitikájával. Ugyanis mindkét tanulmány

a munkaalapú társadalom helyett pont a tudásalapú társadalom létrehozásának fontosságát hangsúlyozzák.

Hűha! Mi lesz akkor azokkal a változásokkal, amiket az utóbbi években a kormányzat pont azért hozott, hogy minél hamarabb munkába állhasannak a szakképzésben tanulók? A tanulmányokat olvasva, az az érzése támad az embernek, mintha már nem is csak az ellenzék szakpolitikusai,

hanem egyenesen Soros György diktálta volna a mondatokat!

Olyan, liberális fertőző elveket olvashatunk a tanilmányban, mint “hiba a lexikális ismeretekre épülő oktatás” is, helyette a képesség- és készségfejlesztést, valamint a gyakorlati életben használható tudás oktatását javasolják, mindezt megfejelve azzal, hogy fel kell számolni a frontális oktatást. Emellett még előkerültek olyan idegenszívű, kozmopolita alapelvek is, hogy erősíteni kellene az idegen nyelven való oktatást, a számítógépes ismereteket pedig egyenesen az alapképzések közé sorolnák.

Nem tudunk másra gondoli, minthogy Orbán Viktor egyedül maradt, és Matolcsy meg Varga elkezdtek Soros kottájából játszani.

De az is lehet, hogy egyszerűen már akkora nagy a baj a magyar oktatásban, hogy lassan közeleg a beismerése, hogy elkúrták. Nem kicsit, nagyon.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!