Megint átvertek minket: ez a CSOK szabály sokaknak fájni fog

Fotó: MTI/EPA

Orbán csak úgy lubickolt az évértékelőjén a tapsviharban, amikor bejelentette az új programját, amit ő családvédelmi, vagy népesedéspolitikai programnak hív, pedig hívhatnánk egyszerű átverésnek. Sokan elemezték már a felvázolt támogatási rendszer korlátait, folyamatosan derültek ki részletek, hogy bizony nem annyira fényesek ezek a támogatások, mint ahogy bejelentették.

Most egy olyan szabályra derült fény a CSOK-kal kapcsolatban, ami bizony nagyon sokaknak húsbavágó lehet, ugyanis

nem lehet CSOK-ot igényelni olyan ingatlanra, amelybe vállalkozás székhelye van bejelentve!

Ez azt jelenti, hogy az összes olyan kis- és magánvállalkozó, akinek a saját lakása lett székhelyként bejegyezve, az búcsút inthet a támogatásnak! Nagyjából 500 ezer egyéni vállalkozás van ma Magyarországon, akiknek legnagyobb része a saját lakásába van bejelentve.

Ne iparmágnásokra gondoljunk, hanem nyelvtanárokra, pedagógusokra akik a számlával, hivatalosan adják magánóráikat, az Oriflame-ező kismamákra, a könyvelőre, aki az másodállásban az otthoni gépen is lekönyvel 2-3 céget, vagy bárkire, aki másodállással próbálja meg kiegészíteni a jövedelmét, mondjuk KATA-s vállalkozóként.

Ezekben az esetekben, a lakás valóban lakás, és nem folyik benne semmilyen kereskedelmi vagy ipari tevékenység, egyszerű adminisztratív dologról van szó, mikor bejelenti a vállalkozását. Sokaknak fog ez a szabályozás fájni, akár a Fideszre szavazott, akár nem.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!